Artikel top billede

Microsoft sænker priserne i globalt fremstød

Microsoft skærer drastisk ned på prisen i et forsøg på at score endnu flere kunder.

Microsoft træder tungt på den speeder, der skal sende den net-baserede pakke, som selskabet lancerede i foråret, ud i verden for alvor.

Ifølge selskabet har pakken - business productivity online suite eller Bpos - nu rundet en million brugere.

Nu lanceres den i 15 nye lande, hvilket betyder, at selskabet sælge BPos-løsninger i i alt 36 lande, ligesom selskabet sænker prisen med en tredjedel globalt.

Herhjemme betyder det, at prisen falder til 67 kroner per bruger per måned.

Bpos-pakken består af web-baserede udgaver af Exchange, SharePoint, Office Commmunications og Office Live Meeting.

Pakken er helt central i Microsofts tiltagende satsning mod skyen - altså de netbaserede løsninger, hvor leverandøren tager sig af selve den rå drift af hardware og lignende.

Forretningen øges

De nye lande, som Bpos-suiten lanceres i, er Singapore, Brasilien, Chile, Columbia, Tjekkiet, Grækenland, Hong Kong, Ungarn, Israel, Malaysia, Mexico, Puerto Rico, Polen, Rumænien og Taiwan. Hertil kommer Indien senere på året.

Ifølge Microsofts Office-chef, Chris Capossola - som Computerworld tidligere har interviewet om forretningsmodellen - er en stor del af den million brugere, der for tiden anvender BPos-suiten, kommet fra "IBM Lotus Notes eller Novell GroupWise."

"Det er vi meget glade for, for det betyder, at vi øger forretningen og ikke blot flytter eksisterende kunder over til skyen," siger han.

Microsoft Bpos er en af de fremskudte diger i Microsofts kamp mod Googles satsning rettet mod netop erhvervslivet. Her er Google i fuld gang med at lancere det ene webbaserede værktøj efter det andet under Google Apps-suiten.

Google meddelte fornylig, at Google Apps havde rundet 20 millioner brugere og to millioner selskaber globalt.

Det er dog senere kommet frem, at flere millioner brugere anvender en gratis version af Google Apps, der ellers koster omkring 20 kroner per bruger per måned.

Det får Chris Caposella til at hæve øjenbrynene. Han peger på, at Microsoft også har millioner af brugere på den gratis Live@edu-tjeneste.

"Vi ved faktisk ikke, hvor mange betalende brugere Google Apps har," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere