Artikel top billede

Foto: Sara Skytte.

Her er de Konservatives lokale it-profil

Kommunalvalg 2009: Mogens Lønborg fra København vil bruge penge fra dyre konsulentrapporter og Ungdomshuset til it-investeringer. "Der er spildt mange millioner kroner på det," siger han.

De Konservative har peget på 57-årige Mogens Lønborg som partiets lokale it-kandidat.

Han stiller op i København, hvor han i forvejen sidder som sundheds - og omsorgsborgmester.

Mogens Lønborg er ikke i tvivl om, hvor pengene til it-investeringer skal komme fra.

"Jeg vil ikke bruge penge på Ungdomshus, lukning af Nørrebrogade, kanondyre konsulentrapporter og projekter, der alligevel ikke kan blive til noget - for eksempel betalingsring og billige boliger. Der er spildt mange millioner kroner på det," siger han.

Han peger på, at it-indsatsen i næste valgperiode skal sættes ind på skoleområdet, ældreområdet og i administrationen.

På ældreområdet skal kommunen ifølge Mogens Lønborg benytte sig af alle former for it.

"Det er lige fra intelligente robotsæler, der er til gavn for demente, til tv-kommunikation, der gør det muligt for en plejehjemsbeboer at kommunikere med sin familie i en anden landsdel," siger han.

Han forklarer, at han allerede har sat fokus på it i ældreplejen i den forgange valgperiode, hvor Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har oprettet et sekretariat for innovation og forskning.

Der er ifølge borgmesteren igangsat et samarbejde med en række virksomheder, der har fået mulighed for at drive brugerdrevet innovation på Sølund, der er Danmarks største plejehjem.

"Her udvikler de produkter til fremtidens gode ældreliv. Et fantastisk projekt, synes jeg," lyder det fra Mogens Lønborg.

Barriere for it-udviklingen

Han mener samtidig, at de største barrierer inden for it-udviklingen på ældreområdet er vanetænkning.

"Vi skal være lynhurtige til at tilpasse os fremtidens ældre, der jo ikke er fremmede over for it. Der er også behov for efteruddannelse af medarbejderne, da en del af dem ikke er så stærke i at bruge it," siger han.

Mens det inden for skoleområdet ifølge Mogens Lønborg mere er et spørgsmål om nytænkning.

Han peger på, at der er flere fantastiske it-muligheder.

"Man kan for eksempel komme i kontakt med andre lande i løbet af to sekunder via e-mail, det må man kunne bruge meget mere i sprogundervisningen, end man gør i dag," lyder det.

Mere generelt er det en kæmpe barriere, at man tænker alt for kortsigtet og ikke laver de nødvendige investeringer i it, der tjener sig hjem på lang sigt, mener han.

"Selv store investeringer kan være rentable i det lange løb - for eksempel i administrationen," siger Mogens Lønborg.

"Man skal have mere fokus på værdien af langsigtede investeringer og "turde" bruge penge på det, da de kommer ind igen," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere