Foto: Torben Klint.

Microsoft-alternativer pibler frem i kommunerne

Flere kommuner barsler med at hoppe over på alternativer til Microsofts Officepakke, hvis de ikke allerede har taget springet.

Efter software-giganten Microsoft og Lyngby-Taarbæk Kommune har krydset klinger i medierne om brugen af kontorprogrammer, har flere kommunale it-chefer henvendt sig til Lyngby Taarbæk Kommune for at gennemgå bruger- og business-casen for implementeringen af OpenOffice.

Det siger Lyngby-Taarbæk Kommunes it-chef, Jens Kjellerup, der dog ikke ønsker at fortælle, hvilke 10 kommuner henvendelserne kommer fra.

"Jeg har så sent som i weekenden modtaget en mail fra en kommune, der er interesseret i vores OpenOffice-løsning," siger Jens Kjellerup, som understreger, at alle henvendelserne kommer fra kommunale it-chefer, der er lige på nippet til at træffe en endelig beslutning om enten at fortsætte med Microsoft Office eller skifte til OpenOffice.

"It-cheferne sender fortrolige mails til mig, fordi det kan være utrygt at lægge sig ud med en stor it-leverandør," fortæller Jens Kjellerup om den noget alternative fremgangsmåde.

Nye vinde blæser i danske kommuner
Ud over de mange uofficielle OpenOffice-henvendelser i Lyngby-Taarbæk Kommune skrev Berlingske Tidende i går, at Rødovre Kommune allerede har kappet navlestrengen til Microsoft.

Det er sket ved at indføre OpenOffice frem for Microsoft Office-pakke på 700 sagsbehandleres computere.

Tønder Kommune har i den henseende for længst sendt den altdominerende spiller, Microsoft, uden for kommunegrænsen, og kommunen kører i stedet open source på folkeskoleområdet.

Browser populær i fremtiden
Også i Danmarks tredjestørste Kommune, Odense, oplever leder af Pædagogisk MedieCenter Skoleafdelingen, Alan Sørensen, at flere og flere skoler foranlediget af mediecentret hopper over Microsoft-alternativer.

Især Google Apps er populært i den fynske hovedstad.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.