Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Det bliver mere og mere attraktivt at sidde i telepresence med folk snarere end at møde dem i "reallife".

Cisco vil udkonkurrere Microsoft

Nu vil netværksvirksomheden Cisco sætte sig på markedet inden for unified communications. Opkøb og nye produkter fra Cisco skal sende Microsofts løsninger hen, hvor pebret gror.

I de seneste uger har der været en række annonceringer fra netværksvirksomheden Cisco.

Annonceringerne fra Cisco skal i høj grad ses som forsøg på at styrke Ciscos position i forhold til konkurrenter som Microsoft på unified communications-området. Det mener Brian Troelsen, analytiker hos IDC Danmark.

I forvejen er Cisco rigtig stærke i Danmark på unified communications og mange af de firmaer, der installerer unified communications-løsninger har i høj grad Cisco-løsninger, fortæller Brian Troelsen.

"Slaget på unified communications-løsninger på det danske marked kommer i høj grad til at stå mellem Microsoft og Cisco. Mens Microsoft kommer fra en applikationsside, har Cisco været mere fokuseret på hardware-delen. Men de to firmaers løsninger udfylder i høj grad de samme behov, som virksomhederne har i forhold til unified communications," siger Brian Troelsen.

UC vokser med 10 procent om året

IDC Danmark har primært fokuseret på virksomhederne, der har implementeret unified communications-løsninger, snarere end de firmaer der rent faktisk producerer dem.
Derfor er der ikke opgjort noget tal for, hvilke løsninger der er de mest brugte.

Men i en rapport fra IDC, der beskriver unified communications-markedet for Danmark, står der, at unified communications-markedet vil vokse fra 1,32 milliarder kroner i 2008 til 2,1 milliarder kroner i 2013. Det svarer til en årlig vækst på knap 10 procent.

Nogle af de store leverandører af unified communications-løsninger til det danske marked skal findes hos Avaya, Astra, Microsoft, IBM, Siemens og ikke mindst Cisco. Det fortæller Brian Troelsen.

"Det er især Ciscos WebEx- og konferencekaldssystemer, der kommer til at konkurrere med Microsofts produkter. Derimod er Microsoft er ikke direkte konkurrent på telepresence området," siger Brian Troelsen.

Telepresence kan blive vigtig slagmark

Beslutningstagerne hos Cisco annoncerede i starten af oktober en potentiel opkøbsaftale af norske Tandberg, der også leverer telepresence-løsninger.

"Tandberg er rigtig stærke inden for telepresence. Telepresence er i det hele taget et område, der er i kraftig vækst som følge af rejsebesparelser og et grønt brand," siger Brian Troelsen.

Aktionærerne i Tandberg har dog ikke endeligt godkendt aftalen, da de frygter, at Cisco har undervurderet prisen på Tandberg. Samtidig har Cisco meddelt, at selskabet ikke er parat til at vente i al evighed på, at Tandbergs aktionærer godkender aftalen.

Hvis aftalen mellem Cisco og Tandberg falder til jorden, vil der givetvis være andre selskaber, der står på spring for at komme med et mere attraktivt tilbud til Tandberg.

Her nævner Brian Troelsen teknologigiganten HP, der har et omfattende samarbejde med Microsoft på unified communications-løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere