Artikel top billede

Her er top-CIO'ens planer for det kommende år

General Motors ny it-direktør, Terry Kline, fremlægger her sine planer om at opgradere til Windows 7 og sit håb for cloud computing.

Computerworld News Service: Terry Kline kan godt lide Windows 7, iPhone, pc'er på usb-nøgler og cloud computing-tjenester.

Og det tæller en hel del, hvad Terry Kline godt kan lide.

Som General Motors ny it-direktør har han ansvaret for it-budgettet i en virksomhed, der er en af de største købere af it-produkter til erhvervslivet på trods af, at virksomheden for nylig havde nærkontakt med den amerikanske konkurslovgivning Chapter 11.

GM's blotte størrelse - næsten 749 milliarder kroner i salg i 2008 og omkring 235.000 ansatte - betyder, at den Detroit-baserede bilfabrikants it-direktør får udelt opmærksomhed fra it-leverandører og brancheanalytikere.

Terry Kline har beskæftiget sig i ni år med GM's it-drift og tog over som CIO, da hans tidligere chef, Ralph Szygenda, trak sig 1. oktober.

Ralph Szygenda startede som it-direktør i 1996 og forandrede GM's forretningsprocesser, vedtog globale standarder for it-ledelsen og brugte den pondus, som outsourcing-kontrakter for 75 milliarder kroner (15 mia. USD) giver, til at overtale virksomhedens leverandører til at levere indbyrdes kompatible produkter.

Fremtidsplanerne

Og nu har Terry Kline planer om yderligere forandringer. Blandt andet sigter han efter at erstatte omtrent 100.000 Windows XP-baserede bærbare og desktoppe med Windows 7-baserede desktoppe i løbet af det kommende år.

De nye systemer vil inkludere en vifte af samarbejdsværktøjer såsom systemer til videokonferencer og vil kunne fungere sammen med mobile enheder.

Terry Kline kalder Windows 7 "en stor produktivitetskatalysator" og forventer, at "styresystemet bliver lettere at vedligeholde i forhold til it-omkostningerne."

GM udvider også på mobilfronten udover Research In Motions BlackBerry til enheder som Apples populære iPhone.

"Vi er nødt til at åbne vores miljø mere mod mobilitet, og ikke kun for BlackBerry," siger Terry Kline.

Store forventninger til cloud computing

Samtidig vil GM evaluere om cloud computing kan levere, hvad teknologien lover i forhold til at udgøre et grundlag, hvor it-miljøer hurtigt kan stables på benene og lige så hurtigt tages ned igen.

"Det ville være et væsentligt værditilbud," siger Terry Kline.

Han bemærker, at folk fra GM for nylig har mødtes med folk fra Amazon.com for at diskutere Amazons cloud-produkt Elastic Compute Cloud eller EC2.

Eksterne cloud-baserede test- og udviklingsmiljøer kan ifølge Kline vise sig at være nyttige, men cloud computing bliver ikke "virkelig attraktivt" for GM, før leverandørerne finder på nogle bedre prismodeller. Ideelt noget lignende pay-per-click-modellen fra online-annoncering, tilføjer han.

General Motors har også planer om at udforske andre innovative tilgange til it, som er på vej frem. Heriblandt hvad der nogle gange kaldes "pc on a stick," hvilket er en usb-nøgle med brugerens desktopsoftware og storage-system.

Sådanne drev tilbydes af blandt andre VMware, og gør det muligt for en bruger at læse sit eget skrivebord ind på en hvilken som helst maskine.

Gartner-analytiker Thilo Koslowski mener, at en udvidelse af GM's brugeres it-univers også vil komme virksomhedens kunder til gode.

Når GM's ansatte benytter fremkommende teknologier, som er populære hos forbrugerne, kan de for eksempel udvikle nye måder at interagere med kunderne på.

Koslowski mener, at det er meget vigtigt med en tankegang, der er åben for forbrugerteknologi, når man har med en ny generation af yngre bilkøbere at gøre, som "vil forvente, at bilen er på nettet på den ene eller den anden måde."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere