Artikel top billede

Vrede EDS-ansatte overvejer at strejke

Tidligere ansatte i EDS er utilfredse med de vilkår, som deres nye arbejdsgiver HP har tilbudt dem, efter HP købte EDS.

Computerworld News Service: Tidligere EDS-medarbejdere, der i dag er ansat i HP's britiske division efter selskabets opkøb af EDS, overvejer at strejke for at give udtryk for den vrede, de føler i forhold til de kommende fyringer i selskabet.

Størstedelen af de 1.000 britiske medarbejdere, der er medlemmer af fagforeningen PCS, arbejder på en serie kontrakter med det britiske arbejdsministerium. Kontraker har en samlet værdi på mere end 25 milliarder kroner.

Der har været en "'voksende vrede" blandt medarbejderne, siden HP købte EDS i 2008, fortæller fagforeningen.

Vreden stammer fra de 1.000 job, der efter planen skal forsvinde i løbet af første halvdel af næste år, såvel som fra en fastfrysning af medarbejdernes løn, en voksende arbejdsmængde og frivillige nedskæringer i lønnen.

3.400 medarbejdere er allerede blevet fyret siden opkøbet.

PCS-afstemningen tilbyder medarbejderne chancen for at stemme om en serie strejker på en eller to dage samt en række andre mindre aktioner. Medarbejderne har indtil 30. november til at finde en afgørelse.

Mark Serwotka, som er leder af fagforeningen, siger: "Der har været en voksende vrede blandt medarbejderne, som står overfor en stadigt mere usikker fremtid."

Selv om medarbejderne "i betydelig grad har bidraget til HP's omsætning" og har taget mere arbejde på sig, "er de blevet belønning med fyringer, tvungen frysning af lønnen og en bøn fra virksomheden om at acceptere frivillige nedskæringer i lønnen," siger han.

Mark Serwotka opfordrer medarbejderne til at sende et signal til virksomheden om, at "nok er nok".

I en udtalelse siger HP, at virksomheden "respekterer medarbejdernes ret" til at være medlemmer af en fagforening, og at man vil søge at fortsætte dialogen, så en eventuel strejke kan undgås.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere