Artikel top billede

Morten Slotved er ny konstitueret borgmester i den nordsjællandske velhaverkommune Hørsholm.

It-mand ny borgmester i Nordsjælland

Hørsholms nye borgmester har klare visioner for den digitale fremtid i sin kommune.

"Jeg er nok den første fra it-branchen, der bliver dansk borgmester," mener Morten Slotved.

For nu skulle det være sikkert, at Hørsholms nye borgmester bliver Morten Slotved (K), der indtil han sætter sig i borgmester-stolen arbejder som salgschef i IBM.

Selv om konstitueringsaftalen har været dramatisk, er der ikke slinger i valsen, når den nye borgmester skal tale om, hvor vigtigt it er for den rige nordsjællandske kommune.

"Det er digitaliseringen, der skal bringe Hørsholm Kommune frem de næste par år. Vi skal have en fuldt automatiseret og digitaliseret kommune. For eksempel forstår jeg ikke, hvorfor man i dag ikke kan have et møde med en kommunalmedarbejder på nettet," siger Morten Slotved.

Fokus på it-området kommer fra en baggrund som salgschef i IBM for PLM-området. Her sælger den store teknologivirksomhed softwareløsninger inden for CAD/CAM til ingeniørvirksomheder.

Lagde ikke vægt på it under valgkampen

Nu er det ikke fordi, at den nye borgmester har lagt synderlig vægt på it-området under sin valgkamp.

Morten Slotved har i valgkampen som så mange andre kandidater lagt vægt på børn og unge, ældrepleje og kulturmuligheder for borgerne.

Der, hvor it kommer ind, er ved den faktiske anvendelse.

"Jeg skal ikke ned i serverrummet og overvåge det. Det handler mere om, hvordan borgernes behov skal se ud fra en digitaliseringsvinkel. Hvordan vi i kommunen bedre kan være med til at betjene borgerne ved hjælp af øget digitalisering," forklarer den nye borgmester.

Det betyder blandt andet, at kommunen også fremover løbende skal vurdere, hvilken kontorløsning kommunen skal bruge.

"Hørsholm skal selvfølgelig undersøge, hvilken kontorløsning der er bedst for Hørsholm Kommune. Men det er sådan set ikke noget nyt. Og det er ikke noget ultimatum, at vi skal bruge den ene kontorpakke frem for den anden," siger Morten Slotved.

Sådan ser Kommune 2.0 ud

Og der sker faktisk tiltag i Hørsholm Kommune på det teknologiske område.

Undervisningen i folkeskolen er blandt andet integreret med smartboards, og kommunen lægger vægt på, at borgerne kan henvende sig digitalt, og at der dermed sker en hurtigere sagsbehandling snarere, end at der skal bruges mandetimer på at bemande en kommunalskranke.

"Vi begynder at nedsætte åbningstiden for rådhuset i 2010, og det kommer til at betyde, at vores sagsbehandlere får mere tid til at behandle sager," fortæller Morten Slotved.

Flere højtuddannede til kommunen

Samtidig satser den nye borgmester på at tiltrække højtuddannede medarbejdere til kommunen.

Hvis højtuddannede borgere bosætter sig i kommunen vil det alt andet lige også betyde, at der kommer flere vækstvirksomheder til kommunen, mener Morten Slotved.

Hørsholm Kommune er i dag allerede hjemstavn for flere af Danmarks højteknologivirksomheder.

Samtidig er kommunen blevet kåret af Ernst & Young som årets vækstkommune i 2009. Begrundelsen for denne kåring er, at kommunen har et stort antal af vækstvirksomheder i forhold til antallet af det totale antal virksomheder i en kommune.

Nu får Morten Slotved fire år med borgmesterkæden, men hvis vælgerne om fire år ikke længere vil have ham, er der altid arbejde at finde hos IBM.

"IBM har støttet rigtigt meget op omkring mig i denne valgkamp. Og jeg har lige talt med Lars Mikkelgaard (administrerende direktør for IBM Danmark, red.), og nu er jeg på fire års ubetalt orlov fra IBM med mulighed for at vende tilbage til firmaet," siger Morten Slotved.

Morten Slotved er ikke den første medarbejder fra IBM, der får sig en politisk karriere.

Malou Aamund, tidligere salgschef i IBM, er i dag folketingsmedlem for Venstre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere