Artikel top billede

Microsoft sender opgraderings-værktøj til hjørne

Microsoft udskyder gen-udsendelsen af opgraderingsværktøj efter kopierings-fadæse.

Computerworld News Service: Microsoft har udskudt en gen-udsendelse af det Windows 7 installationsværktøj, som indeholder kopieret kode.

Begrundelsen er, at selskabet stadig er i gang med at teste det forbedrede udstyr.

Microsoft planlægger nu at udsende en ny version af Windows 7 USB/DVD Download Tool (WUDT) i løbet af "de nærmeste uger," skriver Peter Galli, som er Microsofts open-source community manager, på firmaets Port25 blog .

For to uger siden trak Microsoft WUDT tilbage fra hjemmesiden, da bloggeren Rafael Rivera anklagede virksomheden for at have stjålet kode fra det GPLv2-licenserede "Imagemaster" open source-projekt.

Microsoft har kun gjort problemet værre

Rafael Rivera, som er indehaver af bloggen Within Windows, siger, at Microsoft kun har gjort problemet værre ved ikke at ville anerkende kilden til den kode, der ligger i WDUT og ved ikke at dele kildekoden eller selve værktøjet med projektet, som man ellers skal ifølge GPL (GNU General Public License).

Peter Galli anerkendte fejlen 13. november, også på bloggen Port25, hvor han skriver, at fejlen "ikke var bevidst."

Han skyder skylden på en tredjeparts-udvikler, som Microsoft havde hyret til at skabe WDUT, men tilføjer, at Microsoft tager ansvaret på sig.

"Vi deler ansvaret, eftersom vi ikke fangede fejlen i den proces, hvor vi kiggede koden igennem til sidst," siger Peter Galli.

På det tidspunkt lovede Peter Galli desuden, at Microsoft ville offentliggøre kildekoden og de binære tal til WDUT ifølge GPLv2-reglerne den følgende uge.

Er ikke testet

Men fredag måtte han trække det udsagn i sig igen.

"Selv om vi har arbejdet ekstremt hårdt på at få koden klar til i dag [20. november], så mangler vi stadig at teste og lokalisere det," lød det fra Peter Galli.

"Nu er målet at udsende koden på alle sprog på den samme dag engang i løbet af nærmeste uger."

Microsoft udsendte oprindeligt WDUT i oktober, og dengang blev værktøjet beskrevet som måde, hvormed netbook-ejere kunne skabe et bootable flash drive fra en downloadet .iso-fil eller disk image af Windows 7 fra Microsofts online-butik.

De fleste netbooks har ikke noget optisk drive, og man kan derfor ikke installere det nye styresystem via en DVD.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere