Artikel top billede

Kalendertip: Sådan møder du (måske) Steve Jobs

2. december: Hvordan kommer man tæt på en mand, der netop er kåret som årtiets største erhvervsleder - og i øvrigt er kendt for at sky pressen? Computerworld gjorde forsøget.

San Francisco, Californien: "Hvad laver du her," spurgte hun, og jeg sagde, jeg ville se, hvor Steve boede. "Jeg tror ikke, han er hjemme," svarede hun.

Det er ikke let. Det er slet ikke let. At finde Steve Jobs - et af dette årtis allerstørste it- og erhvervsikoner. Men for at gøre det så let som muligt for dem, kære læser, kommer der her fem lette trin til formålet.

1) Hvis vi antager, at du - som jeg - starter ud i San Francisco, skal du stikke i retning af baseball-stadionet AT&T Ball Park i South Beach-området. Her ligger nemlig noget, der for it-kendisjægeren er endnu vigtigere end USA's nationalsport: Caltrain-stationen.

Det er det nordlige Californiens tog-trafiknerve, der kører hele vejen fra San Francisco i nord til San Jose i syd.

2) Når du har fundet Caltrain-stationen på 700 4th Street, finder du i afgangshallen ruteplanen, der er et regulært menukort over Dalens it-kæmper, der ligger som gigantiske ramblokke langs togsporet.

Blot et udpluk af stoppene på den samme rute, der skærer sig ned gennem dalen:

• Redwood City: Oracle, Electronic Arts
• Menlo Park: Her bor Google-stifter Sergey Brin
• Palo Alto: Facebook, Hewlett-Packard, VMware, Xerox
• Mountain View: AOL, Google, LinkedIn, Mozilla, Opera, Red Hat, Symantec
• Santa Clara: Sun Microsystems
• San Jose: Adobe, Cisco, BEA, eBay

Hvis du har lidt tid på hånden, inden toget kører, kan du snuppe en udmærket cappuccino lige ved siden af stationen på 685 4th Street, hvor den lille kaffebar Creamery holder til.

3) Selvom det er fristende at fortsætte, skal du hoppe af i Palo Alto efter cirka tre kvarters kørsel og sige farvel til Silcon Valley-ekspressen Caltrains behagelige sæder.

Du bliver sat af direkte på University Avenue, der er en af hovedgaderne i Palo Alto. Meget passende er den eneste computerforretning, der ligger på hovedgaden, en Apple Store - en af de allerførste, der åbnede.

4) Helt så langt skal du imidlertid ikke bevæge dig ned ad University Avenue. Fortsæt blot, indtil du når Waverly Street på højre hånd, gaden, hvor Steve Jobs bor.

Fortsæt omtrent to en halv kilometer, til du når hjørnet ved Santa Rita Avenue.

5) Bingo! Du er kommet til Steve Jobs' hus i bydelen kendt som Professorville, fordi Stanford-professorerne tidligere slog sig ned her.

Hvis du er heldig, står Steves sølvfarvede AMG-tunede Mercedes SL55-sportsvogn foran huset. Den er let genkendelig, fordi den ingen nummerplader har på.

Dagen, hvor jeg var forbi, stod bilen der godt nok, men der var ingen Steve at se. En mistænksom nabo bekræftede dog, at det var der, han boede. "Hvad laver du her," spurgte hun og, jeg sagde, jeg ville se, hvor Steve boede. "Jeg tror ikke, han er hjemme," svarede hun kort.

Sådan kan det gå, men måske er du heldigere. Nu kan du i hvert fald finde hans hus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere