Artikel top billede

Har grøn it overhovedet en fremtid efter COP15?

Klima-it: Klimatop-mødet er ikke et mål, men en begyndelse. Se her, hvornår vi kan forvente, at de klima-venlige it-løsninger vil begynde at folde sig ud for alvor.


Ligesom en barnefødsel reelt kun er kulminationen af en graviditet, og begyndelsen på noget langt større, nemlig barnets fortsatte liv, er
klimatopmødet i København blot en begyndelse.

"Vi har øvet os op til COP15. Vi har set energibevidste it-indkøb, men vi er først lige begyndt," siger Henrik Egede, som er vicedirektør i interesseorganisationen IT-Branchen.

Hans organisation har de seneste to år været involveret i finde og promovere it-danmarks grønne løsninger, og i aften lægger IT-Branchen lokaler til en paneldebat mellem en række af verdens førende it-virksomheders internationale klima-strateger.

Panelet består af klimastrateger fra Cisco, Dell, Fujitsu, HP, Intel Konica Minolta og Microsoft.

"Det er et unik arrangement, og vi håber på en massiv, international pressedækning, når deltagerne diskuterer, hvad informations- og kommunikationsteknologi kan gøre for at spare energi og skabe bæredygtig vækst," siger Henrik Egede.

Byggeri, bolig og transport

IT-Branchen ser tre hovedlinier inden for klima-it, der vil slå kraftigt igennem de nærmeste år.

It-løsninger vil slå bredt igennem inden for byggeri, bolig og transport. Og de nye arbejdsformer og samarbejdsformer vil få betydning for alle.

"Vi kun set en flig af det, men det kommer til at berøre os alle sammen. Det er en kulturændring, som vi alle er i gang med. For eksempel vil meget transport blive helt elimineret, når brugen af videomøder og telepresence-systemer for alvor slår igennem," mener Henrik Egede.

Inden for energieffektiv styring af private hjem, som eksperter er enige om, er en af de tungeste og lavest hængende frugter at plukke, savner vi stadig nogle plug-and-play-løsninger, som almindelige mennesker, uden ekspert-viden, kan købe og installere selv, mener han.

"Man har indtil videre mere eller mindre skullet være ingeniør for at få den type løsninger til at spille hjemme hos sig selv. Men jeg er overbevist om, at vi i løbet af 2010 vil kunne købe løsninger, der skaber et intelligent overblik over energiforbruget i boligen," forudser Henrik Egede.

Den grønne videnbank

IT-Branchen oprettede for halvandet år siden en grøn it-videnbank på nettet, hvor virksomheder fortæller deres grønne it-historier. Men de kan kun komme med, hvis de dokumenterer, hvad de har gjort, og hvor meget de sparer.

"Det skal være grønne løsninger og ikke bare grønne ord," siger Henrik Egede.

Der er i øjeblikket 30 deltagere i videnbanken, med godt 50 cases på dansk og 30 på engelsk. Videnbanken fortsætter, også efter COP15-mødet er overstået.

"Mange af de nye løsninger forbedrer effektiviteten samtidig med, at det påvirker miljøet mindre. Den nye, grønne verden er ikke et kedeligere eller dårligere sted. Den er et mere spændende sted, det samtidig bruger mindre energi," siger Henrik Egede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere