Et af de første billeder af den nye Gphone med navnet Nexus One. Foto: BGR.

Google kopierer kendt Microsoft-trick med Gphone

Danske teleanalytikere peger på, at Google ikke kaster sig hovedløst ind på hardware-markedet med sin nye telefon. Meningen med telefonen er at presse Android-partnerne, hævder de.

Da søgegiganten Google i weekenden holdt en intern fest, blev der delt spritnye telefoner ud til medarbejderne.

Telefonen med navnet Nexus One anses for at være Googles første skridt i retning af, at søgeselskabet for alvor træder ind på hardware-markedet med en telefon, der er produceret af samarbejdspartneren HTC.

Dermed skulle et par års sejlivede rygter om en Gphone være en realitet.

Google kalder selv mobilen for "hundemad" fra det engelske udtryk "eating your own dog food" (som betyder at tage sin egen medicin) og vil proppe en Android 2.1-platform ind i telefonen, som endnu ikke er sluppet løs til resten af Open Handset-alliancen.

Rygterne går desuden på, at Google-telefonen blive baseret på den lynende hurtige Snapdragon-processor, får en berørings-følsom OLED-skærm, og at den er tyndere end en iPhone.

Nexus One vil desuden sandsynligvis blive solgt direkte til kunderne uden om operatørerne og uden om diverse tilskud, hvilket givetvis vil hæve prisen på den længe ventede Gphone.

Google er ikke hardware-producent
Ifølge to danske teleanalytikere er Google ikke sprunget ud som hardware-leverandør, selv om flere medarbejdere hos søgegiganten har fået lov til at lege med den spritnye mobiltelefon.

"Jeg har svært ved at tro på, at Google søger en sund forretning på hardware-markedet," siger teleanalytiker Brian Troelsen fra IDC.

Og hans kollega John Strand fra Strand Consult pakker det endnu mindre ind.

"Google er i gang med at lave en kopi af et gammelkendt Microsoft-trick med at sælge en telefon for i virkeligheden at sælge sine applikationer og services. Microsoft gjorde det med PDA'er og sin SPV-telefon, der oven i købet også blev produceret af HTC," siger John Strand.

Han forklarer udviklingen med, at Google - trods rygter om 50 nye Android-telefoner til næste år - er interesseret i at hæve standarden for, hvor god en Android-telefon kan være på nuværende tidspunkt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.