Artikel top billede

Ny Bluetooth-standard kan sænke dit strømforbrug

Version 4.0 af Bluetooth-standarden muliggør et langt lavere strømforbrug og dermed øgede anvendelsesmuligheder for den trådløse teknologi.

De fleste af os kender Bluetooth-teknologien fra det trådløse headset eller keyboard, men en ny standard, version 4.0, skal ændre det billede.

"…vi lukker hullet mellem de flere end 4,6 milliarder mobiltelefoner, der er i verden i dag, og de utallige nye enheder, der vil blive skabt inden for sundhed, fitness, hjemme-underholdning, sensorer og markedet for intelligente energisystemer," skriver Mike Foley, direktør i interesseorganisationen Bluetooth Special Interest Group, i et blogindlæg.

Bluetooth Core Specification Version 4.0, som standarden hedder, kommer blot 10 måneder efter, at version 3.0 blev annonceret, men mens den har fokus på høje hastigheder, så vil den nye 4.0 være oplagt i de situationer, hvor strømforbruget er det vigtigste.

Det er ikke mindst inden for sundhed, sikkerhed og hjemme-underholdning, at den nye Bluetooth-standard vil kunne få betydning.

Plads til forbedringer

Mike Foley forklarer i sit blogindlæg, at selvom Bluetooth altid har været en trådløs teknologi med et lavt energiforbrug, så har der været plads til forbedringer.

"Men at skabe en trådløs teknologi, der fungerer på den made, som forbrugerne forventer og fortjener, og som kan køre på et 'button cell' batteri, er ekstremt kompliceret. Det er faktisk derfor, at disse fremtidens hjem, sensor-agtige applikationer er blevet diskuteret i årevis, men endnu ikke har været helt opnåelige," forklarer Mike Foley fra Bluetooth Special Interest Group, der blandt andet organiserer virksomheder som Intel, Nokia og Microsoft.

Bluetooth i alting

Den nye lav-energi Bluetooth-standard vil blive udmøntet i to forskellige varianter:

En dual-mode variant , der kan understøtte både almindelige hastigheder og høje hastigheder samtidig med et lavt energiforbrug, og en single-mode-variant, hvor energiforbruget er det altafgørende.

Chips i single-mode vil blandt andet blive anvendt i skridttællere og bilnøgler.

"… vi har givet designerne de redskaber, de har brug for, for at kunne udvikle stort set enhver form for trådløs løsning, som deres hjerte ønsker," lyder det fra Mike Foley, der forventer, at de første produkter med ekstra lavt energi-forbrug vil nå forbrugerne allerede næste sommer.

"Alt i dit PAN (Personal Area Network), fra hjulene på din bil til skoene på dine fodder, kan nu live tilsluttet og kommunikere."

Den nye 4.0-standard annonceres få dage efter, at en rapport fra ABI Reseach forudså, at Bluetooth som teknologi går en lys fremtid i møde.

Bluetooth er dog langt fra den eneste trådløse teknologi på vej frem, også WiFi og senest peer-to-peer teknologien WiFi Direct stiger i popularitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere