Michael Seifert er tidligere uddannet programmør fra DIKU, og er i dag administrerende direktør og stifter af Sitecore.

Sitecore på vej mod 100 millioner i omsætning

Det danske CMS-hus Sitecore klarer sig godt ifølge årsregnskaber. Men der er tvivl, om firmaets nye OMS-system kan være med til at skabe yderligere vækst i virksomheden.

Nyt online marketing suite og et kontor i Japan. Det danske CMS-hus Sitecore udvider for tiden, og ifølge årsregnskabet er der også plads til nogle armbevægelser for Sitecore.

Forrige år fik Sitecore flere prominente kunder på sin  CMS-platform, herunder Folketinget og Lego.

Samtidig fastholdt firmaet sine aftaler med store kunder som Københavns Kommune og Siemens Enterprise.

"Vi har haft et godt år, og ifølge årsregnskabet er der, da noget som tyder på, at vi gør det rigtige. Vi har fokus på vores kerneprodukt, men samtidig er vi hele tiden i gang med en videreudvikling af fremtidens websites," siger Michael Seifert, administrerende direktør for Sitecore.

Men hvad er egentlig grunden til, at der er så mange store firmaer og organisationer, der vælger Sitecore som deres CMS-løsning?

Peter Sejersen fra det danske CMS-analysehus J. Boye moderer en erfa-gruppe om Sitecore og mener, at en af grundene er den umiddelbare brugervenlighed, der er på Sitecores platform. Derudover mener Peter Sejersen, at Sitecore har nogle dygtige partnere.

"Mange af Sitecores partnere er rigtig erfarne. De har gennemført store projekter, og de er gode til at byde på opgaver. Til sammenligning har mange open source-partnere typisk mindre erfaring med store projekter og færre ressourcer til at lave gode tilbud.," siger Peter Sejersen.

Rift om værdien af det nye OMS-system
Et andet tiltag, som Sitecore er kommet med det forløbne år, er deres Online Marketing Suite. Det er et business intelligence-værktøj, der er integreret ind i CMS-platformen. Men suiten har fået nogle hårde ord med på vejen af J. Boye.

"Sitecore har lige annonceret sin første kunde på det meget promoverede Online Marketing Suite. Til min overraskelse var det en offentlig kunder - Forbrugerstyrelsen - og jeg kan kun forestille mig, hvor lettede Sitecore er for endelig at have en rigtig OMS reference," skriver Janus Boye på firmaets blog

Tidligere har Peter Sejersen fra J. Boye været forholdsvis kritisk over for Sitecore OMS, som han ikke mener, er det gennembrud, som Sitecore selv mener, at værktøjet er.

Men det er dog ikke alle, der er enige med analysen fra J. Boye. På samme blog fra J.Boye er der flere kommentarer fra blandt andet firmaer, der implementerer CMS-systemer, der er af anden opfattelse end Peter Sejersen.

"Peter, jeg er overrasket over din blog specielt efter, at jeg gav dig et link til min egen blog, der udpensler, at Sitecore OMS er mere end blot et integreret web analyse-værktøj. [...] De meget positive reaktioner fra mine kunder fortæller mig, at de virkelig forstår potentialet i Sitecore OMS. [...]," skriver John Austin, der på det tidspunkt var vicedirektør i Falcon Software, et canadisk softwarehus, der implementer CMS-løsningerne Ektron, Sitecore, Kentico og Sitefinity. I dag er John Austin regionalchef for Sitecore i Canada.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Komplet guide: Kom godt i gang med HCI
I en verden hvor forretningsverdenen bliver mere og mere kompleks, skal it-organisationer løfte deres services i Clouden, for at gøre det hele hurtigere og mere effektivt. Det er blot nogle af grundene til at tage en mere software-defineret tilgang til tingene, og Hyper-converged Infrastructure (HCI) hjælper jer med at opnå dette. Det er ikke altid nemt at foretage en stor ændring, men denne komplette guide til HCI forklarer step-by-step hvad der skal til for at I kommer i gang og opnår alle fordelene ved cloud.