Michael Seifert er tidligere uddannet programmør fra DIKU, og er i dag administrerende direktør og stifter af Sitecore.

Sitecore på vej mod 100 millioner i omsætning

Det danske CMS-hus Sitecore klarer sig godt ifølge årsregnskaber. Men der er tvivl, om firmaets nye OMS-system kan være med til at skabe yderligere vækst i virksomheden.

Nyt online marketing suite og et kontor i Japan. Det danske CMS-hus Sitecore udvider for tiden, og ifølge årsregnskabet er der også plads til nogle armbevægelser for Sitecore.

Forrige år fik Sitecore flere prominente kunder på sin  CMS-platform, herunder Folketinget og Lego.

Samtidig fastholdt firmaet sine aftaler med store kunder som Københavns Kommune og Siemens Enterprise.

"Vi har haft et godt år, og ifølge årsregnskabet er der, da noget som tyder på, at vi gør det rigtige. Vi har fokus på vores kerneprodukt, men samtidig er vi hele tiden i gang med en videreudvikling af fremtidens websites," siger Michael Seifert, administrerende direktør for Sitecore.

Men hvad er egentlig grunden til, at der er så mange store firmaer og organisationer, der vælger Sitecore som deres CMS-løsning?

Peter Sejersen fra det danske CMS-analysehus J. Boye moderer en erfa-gruppe om Sitecore og mener, at en af grundene er den umiddelbare brugervenlighed, der er på Sitecores platform. Derudover mener Peter Sejersen, at Sitecore har nogle dygtige partnere.

"Mange af Sitecores partnere er rigtig erfarne. De har gennemført store projekter, og de er gode til at byde på opgaver. Til sammenligning har mange open source-partnere typisk mindre erfaring med store projekter og færre ressourcer til at lave gode tilbud.," siger Peter Sejersen.

Rift om værdien af det nye OMS-system
Et andet tiltag, som Sitecore er kommet med det forløbne år, er deres Online Marketing Suite. Det er et business intelligence-værktøj, der er integreret ind i CMS-platformen. Men suiten har fået nogle hårde ord med på vejen af J. Boye.

"Sitecore har lige annonceret sin første kunde på det meget promoverede Online Marketing Suite. Til min overraskelse var det en offentlig kunder - Forbrugerstyrelsen - og jeg kan kun forestille mig, hvor lettede Sitecore er for endelig at have en rigtig OMS reference," skriver Janus Boye på firmaets blog

Tidligere har Peter Sejersen fra J. Boye været forholdsvis kritisk over for Sitecore OMS, som han ikke mener, er det gennembrud, som Sitecore selv mener, at værktøjet er.

Men det er dog ikke alle, der er enige med analysen fra J. Boye. På samme blog fra J.Boye er der flere kommentarer fra blandt andet firmaer, der implementerer CMS-systemer, der er af anden opfattelse end Peter Sejersen.

"Peter, jeg er overrasket over din blog specielt efter, at jeg gav dig et link til min egen blog, der udpensler, at Sitecore OMS er mere end blot et integreret web analyse-værktøj. [...] De meget positive reaktioner fra mine kunder fortæller mig, at de virkelig forstår potentialet i Sitecore OMS. [...]," skriver John Austin, der på det tidspunkt var vicedirektør i Falcon Software, et canadisk softwarehus, der implementer CMS-løsningerne Ektron, Sitecore, Kentico og Sitefinity. I dag er John Austin regionalchef for Sitecore i Canada.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
2 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Partnerskaber med verdens it-giganter er 'helt afgørende' for Ateas fremtid - men Apple mangler efter fyring af selskabet: "Apple har set mere firkantet på selskabets regler"
Interview: Atea har formået at fastholde selskabets partnerskaber med ni af verdens største it-virksomheder trods selskabets bestikkelsesdom, men blev fyret af Apple. "Apple har set mere firkantet på selskabets regler og vurderet, at når der har været tale om bestikkelse, så vil man ikke associeres direkte med vores selskab," lyder det fra topchef Morten Felding.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.