Snart vil mange it-afdelinger blive lukket helt

Inden for få år vil mange virksomheder helt skrotte deres it-afdeling. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: I 2012 vil cloud computing være så udbredt, at en ud af fem virksomheder ikke længere vil have en it-afdeling, forudser analysefirmaet Gartner.

Overgangen til cloud-tjenester, der er hosted på den anden side af virksomhedens firewall, vil nødvendiggøre store forandringer på markedet for hardware, ligesom det vil mindske behovet for it-medarbejdere, lyder det fra Gartner.

"Behovet for hardware, både i data-centret og på skrivebordene, vil ikke forsvinde. Men hvis det i højere grad bliver tredjeparter, der ejer hardwaren, så vil der komme til at ske store forandringer overalt i hardware-industrien," lyder det fra Gartner.


Analysehuset vurderer, at virksomhedernes it-budgetter enten vil blive mindre eller blive overført til mere strategiske projekter.

Det betyder, at der enten skal ned i virksomhedens it-stab, eller også skal medarbejderne omskoles, så de kan stå imod de nye udfordringer.

Forandringerne vil desuden føre til radikale ændringer i hardware-distributionen, hvis de nye købs-behov skal opfyldes, hedder det.

Nye job i cloud-industrien
Hvis Gartner har ret, vil ændringerne føre til massive implikationer for it-professionelle. Samtidig må man dog formode, at der også vil blive skabt nye job, når den næste bølge af cloud-tjenester skal udvikles.

Men det er ikke cloud computing alene, der står bag bevægelsen mod "færre hardware-aktiver," som Gartner kalder det.

Virtualisering reducerer, sammen med medarbejdere, der kører deres egne computere via virksomhedens netværk, også behovet for virksomheds-ejet hardware.

Gartners forudsigelser skete i forbindelse med en udgivelse onsdag, hvor analysefirmaet giver sit bud på ni nøgleforudsigelser, der vil påvirke it-virksomheder og medarbejder i løbet af det kommende år og i fremtiden.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.