Snart vil mange it-afdelinger blive lukket helt

Inden for få år vil mange virksomheder helt skrotte deres it-afdeling. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: I 2012 vil cloud computing være så udbredt, at en ud af fem virksomheder ikke længere vil have en it-afdeling, forudser analysefirmaet Gartner.

Overgangen til cloud-tjenester, der er hosted på den anden side af virksomhedens firewall, vil nødvendiggøre store forandringer på markedet for hardware, ligesom det vil mindske behovet for it-medarbejdere, lyder det fra Gartner.

"Behovet for hardware, både i data-centret og på skrivebordene, vil ikke forsvinde. Men hvis det i højere grad bliver tredjeparter, der ejer hardwaren, så vil der komme til at ske store forandringer overalt i hardware-industrien," lyder det fra Gartner.


Analysehuset vurderer, at virksomhedernes it-budgetter enten vil blive mindre eller blive overført til mere strategiske projekter.

Det betyder, at der enten skal ned i virksomhedens it-stab, eller også skal medarbejderne omskoles, så de kan stå imod de nye udfordringer.

Forandringerne vil desuden føre til radikale ændringer i hardware-distributionen, hvis de nye købs-behov skal opfyldes, hedder det.

Nye job i cloud-industrien
Hvis Gartner har ret, vil ændringerne føre til massive implikationer for it-professionelle. Samtidig må man dog formode, at der også vil blive skabt nye job, når den næste bølge af cloud-tjenester skal udvikles.

Men det er ikke cloud computing alene, der står bag bevægelsen mod "færre hardware-aktiver," som Gartner kalder det.

Virtualisering reducerer, sammen med medarbejdere, der kører deres egne computere via virksomhedens netværk, også behovet for virksomheds-ejet hardware.

Gartners forudsigelser skete i forbindelse med en udgivelse onsdag, hvor analysefirmaet giver sit bud på ni nøgleforudsigelser, der vil påvirke it-virksomheder og medarbejder i løbet af det kommende år og i fremtiden.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Stor guide til til hyperkonvergens for små og mellemstore virksomheder
For små og mellemstore virksomheder kan arbejdet med at indkøbe, installere og håndtere it-infrastruktur være en betydelig udfordring. De eksisterende infrastrukturløsninger er ofte alt for komplicerede, kræver højt specialiserede it-kompetencer og belaster budgetterne til bristepunktet.