Snart vil mange it-afdelinger blive lukket helt

Inden for få år vil mange virksomheder helt skrotte deres it-afdeling. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: I 2012 vil cloud computing være så udbredt, at en ud af fem virksomheder ikke længere vil have en it-afdeling, forudser analysefirmaet Gartner.

Overgangen til cloud-tjenester, der er hosted på den anden side af virksomhedens firewall, vil nødvendiggøre store forandringer på markedet for hardware, ligesom det vil mindske behovet for it-medarbejdere, lyder det fra Gartner.

"Behovet for hardware, både i data-centret og på skrivebordene, vil ikke forsvinde. Men hvis det i højere grad bliver tredjeparter, der ejer hardwaren, så vil der komme til at ske store forandringer overalt i hardware-industrien," lyder det fra Gartner.


Analysehuset vurderer, at virksomhedernes it-budgetter enten vil blive mindre eller blive overført til mere strategiske projekter.

Det betyder, at der enten skal ned i virksomhedens it-stab, eller også skal medarbejderne omskoles, så de kan stå imod de nye udfordringer.

Forandringerne vil desuden føre til radikale ændringer i hardware-distributionen, hvis de nye købs-behov skal opfyldes, hedder det.

Nye job i cloud-industrien
Hvis Gartner har ret, vil ændringerne føre til massive implikationer for it-professionelle. Samtidig må man dog formode, at der også vil blive skabt nye job, når den næste bølge af cloud-tjenester skal udvikles.

Men det er ikke cloud computing alene, der står bag bevægelsen mod "færre hardware-aktiver," som Gartner kalder det.

Virtualisering reducerer, sammen med medarbejdere, der kører deres egne computere via virksomhedens netværk, også behovet for virksomheds-ejet hardware.

Gartners forudsigelser skete i forbindelse med en udgivelse onsdag, hvor analysefirmaet giver sit bud på ni nøgleforudsigelser, der vil påvirke it-virksomheder og medarbejder i løbet af det kommende år og i fremtiden.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.