Artikel top billede

Danskerne nørder og netværker igennem med stolthed på Lotusphere 2010. Fra venstre er det Thomas Lindberg, Lån og Spar, Kenneth Kjærbye, Topdanmark og Christian Dencker, Intravision.

Danskere forbliver loyale mod lunken Lotusphere

Apple ville være grøn af misundelse, hvis selskabet vidste, hvor loyale nogle it-folk kan være. Det er en af de danske vurderinger efter en lille uge på IBM-konferencen Lotusphere i Orlando.

Den 17. Lotusphere-konference blev aldrig superhot, selv om IBM fra dag ét introducerede en vulkansk vision.

Især på produktsiden kan Lotusphere 17 nok mest af alt betegnes som en lunken affære, mens ordet kølig langt fra er passende til at beskrive mødet med nogle af it-branchens mest dedikerede kunder og partnere.

Mange af de kvindelige Lotusphere-deltagere går rundt med badges, hvor der står "Nerd Girl", og flere mandlige deltagere har stolt proklameret over for Computerworlds udsendte, at de har Lotus-gult blod i årene, mens de traditionen tro har netværket og nørdet godt igennem på konferencen.

Knap 90 danskere har taget turen over Atlanterhavet til Lotusphere i Orlando, Florida for at blive klogere på Lotus-softwaren, som i år kan fejre 20 års jubilæum. Langt størstedelen har været med på konferencen før, og deres interesse for Lotus og især flagskibsproduktet Notes er tilsyneladende ikke kølnet af.

En af årets danske Lotusphere-veteraner er it-specialist i forsikringsselskabet Topdanmark, Kenneth Kjærbye, der i alt har været deltager på knap 10 Lotus-konferencer i både USA og i Europa.

Han peger på, at konferencen stort set har været støvsuget for større nyheder, og IBM-visionen med Project Vulcan da lyder spændende om end noget diffus.

Men trods manglen på de store nyheder hylder Kenneth Kjærbye alligevel princippet om at mødes koncentreret med andre Lotus-eksperter i en lille uges tid i Florida.

"Man får et kick ud af at se præsentationerne, og ved at tale og udveksle erfaringer med de mange andre danskere herovre, som har et stærkt fællesskab, uanset om de er kunder, partnere eller IBM-folk. Det giver gejst til at komme i gang med at arbejde videre med Lotus-produkterne derhjemme, hvor der sjældent er tid til den slags koncentreret erfarings-udveksling," siger it-specialist Kenneth Kjærbye.

Han peger dog samtidig på, at vulkan-visionen med forøget integration og samspil mellem Lotus-værktøjerne i Notes-klienten, i cloud-produkterne og på den øgede mobilsatsning gerne skal kaste nogle brugbare produkter af sig på længere sigt.

"Jeg glæder mig til at se noget mere konkret i Project Vulcan, som vi kan implementere og bygge vores it-strategi på i forretningen," understreger han.

Vulkanen er hamret op på væggen

Chef-konsulent Christian Dencker fra konsulenthuset Intravision med fuld fokus på store og mellemstore Lotus-kunder, mener, at Lotusphere-konferencen kunne have været meget værre set i lyset af finanskrisen.

"Hver enkel Lotusphere-konference er speciel, og et it-selskab som Apple ville være misundelige, hvis det kunne se, hvor dedikerede og loyale kunder, der er på denne konference," fortæller han.

Christian Dencker mener heller ikke, at der var de helt nye tiltag på denne 17. Lotusphere, men understreger, at IBM's udvidelse af sin strategi med fokus på samarbejdsværktøjer med Vulcan-projektet som det tydeligste pejlemærke vil sætte sine spor i Lotus-folkets fremtidige fokus i de næste 10 år.

"Vi har fået Vulcan-projektet hamret op på væggen som en vision, vi kan arbejde efter. Og indtil videre har IBM altid holdt, hvad selskabet lover," understreger Christian Dencker.

"Udfordringen for slutkunderne bliver nu at finde ud af, hvordan de kan optimere deres forretningsprocesser ved hjælp af it'en," forklarer han.

Nye produkter kommer næppe om hjørnet

Intravision-konsulenten vurderer samtidig, at der kan gå flere år, før man ser konkrete produkter bortset fra mindre vulkan-udbrud.

Det skyldes, at tiden næppe er moden til de helt storstilede produktlanceringer som dem fra sidste års Lotusphere, hvor blandt andet cloud-produktet LotusLive så sollyset for første gang.

"Jeg kender IBM-cyklusserne mellem visioner og produktlancering, og derfor er jeg på ingen måde skuffet. Det er et fantastisk at være så tæt på kunder, samarbejdspartnere og eksperter fra IBM," forklarer Christian Dencker, der om få dage tager hjem fra sin 14. Lotusphere-konferencer.

Løsningsforslag til velkendte problemer

Præcis halvt så mange konferencer kan it-specialist Thomas Lindberg fra banken Lån og Spar prale af.

Han har også haft nogle lange og givtige konference-dage under aircondition-anlæggene på Dolphin-hotellet i Orlando, hvor han er gået specifikt efter nye teknologi-udviklinger til Lotus Notes.

"Jeg har set langt bedre web-applikationer indbygget i Notes-klienten med Xpages-teknologien, og så har jeg også blevet inspireret af en masse nye tendenser og løsningsforslag til velkendte problemstillinger fra dagligdagen," siger Thomas Lindberg.

Savner nyt blod

Han er i lighed med de andre danskere på konferencen åben omkring betydningen af netværksdannelsen på Lotusphere, selv om det drejer sig om folk fra konkurrerende virksomheder.

Og han glæder sig især til, hvordan IBM med Vulcan-projektet vil binde selskabets tusindvis af funktioner sammen i en strømlinet og effektiviseret brugergrænseflade, som han fremhæver Microsoft og Apple igennem årene har været gode til.

Udover et hav af fif til teknologiske justeringer, inspiration og business cards tager Thomas Lindberg dog også hjem med en lille skuffelse over manglen på reelle nyheder på konferencen.

"Åbningstalen var skuffende, og så kan jeg efterhånden godt savne noget nyt blod på en konference, hvor det jo er the usual suspects, der kommer år efter år," forklarer han.

"Alle her elsker Notes, men vi skal have flere folk med på vognen, så community'et kan blive endnu stærkere, hvilket i sidste ende kun vil gøre Notes til et endnu bedre kollaborationsværktøj," fortsætter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere