Ny type compufon fra Microsoft

Der kommer nu et Pocket PC-design, der er en blanding mellem en traditionel lommecomputer og en telefon. Enheden er mindre end de normale Pocket PC'er, men har samme muligheder plus telefoni.

Indhold
Microsoft erkender at dagens Pocket PC'er med indbygget telefoni er for store til at kunne skubbe smartphones, som Sony-Ericsson P910 eller Nokia Communicator, ud af lommerne hos de meste avancerede telefonbrugere.

Derfor har Microsoft designet en ny type af Pocket PC med indbygget telefoni, der er betydeligt mindre end dagens Pocket PC'er.

Formindskelsen i størrelse er sket ved at droppe alt andet end de mest nødvendige knapper og mindske skærmstørrelsen. Dertil er antennen blevet intern.

Dermed kan enhederne holdes på en størrelse af 10,8 x 5,8 x 1,8 cm, hvilket er en lille smule mindre end en Sony-Ericsson P910

Konceptet går under kodenavnet Magician, og er ment som en mellemting mellem en almindelig Pocket PC med telefoni og Microsofts eksisterende SPV-telefoner.

Magician-enhederne retter sig dermed mod samme målgruppe som Nokia Communicator, men er mindre og mere håndterbare.
Microsoft satser nu på smartphonemarkedet, med denne type af enheder, der er mindre udgaver af Pocket PC'er med indbygget telefoni.


Enhederne anvender Microsoft Windows Mobile for Pocket PCs 2003 version Second Edition med Intel Xscale processor som drivkraft.

Der er indbygget Bluetooth, megapixelkamera, og det er muligt at udvide enhedens funktioner via SDcard/MMC hukommelseskort. Den interne hukommelse er på 64 megabyte.

Nyt er MMS-understøttelse og understøttelse af GPRS High Speed data Class 10. Der er også kommet understøttelse af RIM Blackberry Email-servere.

Dertil er der polyfoniske ringetoner og mulighed for at downloade logoer.

Det tyske teleselskab T-Mobile vil være de første i Europa med enhederne, der forventes til salg i Tyskland her i november måned.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.