Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ballmer: Skyen giver politiet nye muligheder

Microsoft arbejder på at udvikle en cloud-baseret applikation til bekæmpelse af børnemisbrug.

Computerworld News Service: Skyen vil muliggøre en ny slags applikationer, som myndigheder og politi kan bruge i deres arbejde, fortalte Microsofts administrerende direktør på selskabets årlige 'Worldwide Public Safety Symposium'.

"Det er fantastisk vigtigt," sagde Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer under mødet, der blev holdt i selskabets hovedkvarter i Redmond, Washington.

"Skyen handler ikke kun om omkostninger og effektivitet, men også om at bygge en hel generation af applikationer, der vil være langt bedre til det, de gør, end noget vi tidligere har set."

Dele bevismateriale

Microsoft har tidligere udviklet et såkaldt 'Child Exploitation Tracking System' (CETS), og det er et godt eksempel på, hvordan et skifte til skyen kan forbedre en applikation.

CETS er et software-produkt, som myndighederne kan bruge til at søge efter, dele og analysere bevismateriale i sager om børnemisbrug på tværs af politikredse.

CETS bliver brugt i 10 forskellige lande, som for eksempel Canada og Spanien. Informationerne i CETS bliver dog ikke delt på tværs af landegrænser.

Microsoft samarbejder med Interpol om at udvikle CETS til skyen, så myndighederne i forskellige lande kan begynde at dele data, fortalte Steve Ballmer. "Denne applikation kan, om nogen, have fordel af at blive flyttet op i skyen, så myndigheder kan begynde at dele informationer," sagde han.

De kriminelle, der er involverede i sager om børnemisbrug, arbejder typisk på tværs af landegrænser, og det betyder, at myndighederne kan miste dem af syne. "Dette er et eksempel på, hvordan et skifte til skyen virkelig kan gøre en forskel," lød det fra Steve Ballmer.

Nye muligheder

Cloud-baserede applikationer kan give politi og myndigheder nye muligheder, men de kommer ikke uden problemer. Robert Hayes, der er tidligere ansat i den britiske efterretningstjeneste og i dag arbejder hos Microsoft, fortæller, at flere myndigheder er i gang med at undersøge mulighederne ved at flytte applikationer til skyen, men stadig mangler afklaring på forskellige privacy- og sikkerhedsspørgsmål.

Skyen kan spare penge for mange økonomisk beklemte politikredse, bemærker han. Men de er stadig i gang med at undersøge omstændighederne ved politikker, der måske kan forhindre dem i at gemme data i andre lande.

For eksempel fortæller han, at han har været ved at undersøge, hvorvidt de britiske myndigheder eventuelt kan gemme informationer i Irland, hvor Microsoft allerede har et stort datacenter. Robert Hayes er medlem af Microsoft Institute for Advanced Technology in Govenments, som er en gruppe bestående af ni personer, der arbejder tæt sammen med regeringerne i forskellige lande, og hvis mål det er at informere myndigheder om de teknologiske trends, der kan hjælpe i deres arbejde.

Ironisk nok er flere myndigheder i gang med at undersøge muligheden for at gemme data uden for landet på en måde, hvor de stadig kan tilgå informationerne inden for landegrænserne.

Forskellige organisationer i Afrika er for eksempel interesserede i muligheden for at bruge mobiltelefoner til at få adgang til data, der under strategiske hensyn er blevet placerede uden for grænserne på grund af sikkerheds- eller stabilitetsproblemer i det pågældende land, der kan gøre det svært at køre et datacenter.

Samtidig med at Microsoft flytter applikationer op i skyen, arbejder virksomheden med at udvikle klient-enheder, der gør det muligt for folk at bruge applikationerne, fortalte Steve Ballmer.

Enhederne skal være nemme at styre og bruge, så de skal have en naturlig brugerflade for eksempel med touch- eller stemmestyring.

Biometrisk genkendelse skal også indbygges i enhederne, der kan bestå af alt fra storskærme over pc'er til telefoner, sagde Steve Ballmer.

"Der er to store forandringer på vej; skiftet til skyen og skiftet til mere naturlige brugerflader," lød det fra Steve Ballmer.

‘Worldwide Public Safety Symposium,' der havde 400 personer på deltagerlisten, fandt sted onsdag og torsdag. Talerne blev blandt andet holdt af chefen for Interpol og højtstående sikkerhedsfolk fra Brasilien, Sverige, Polen, USA og Tyskland.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere