Artikel top billede

Intel og Micron først med ny type flashhukommelse

Intel og Micron er på vej med de første kommercielle 285 nanometer-chip.

Computerworld News Service: Intel og Micron løfter sløret for deres ny joint venture, IM Flash Technologies, som kommer med de første kommercielle chip, der er fremstillet ved den avancerede 25 nanometer-produktionsmetode.

De ny hukommelseschip på 64 gigabit, det vil sige otte gigabyte, er af typen MLC (multi-level cell) NAND-flashhukommelse og vil give de to virksomheder en væsentlig fordel over konkurrenterne, skriver analysefirmaet Objective Analysis i et notat. Dette notat blev offentliggjort ved en fejl forud for nogen

officiel pressemeddelelse fra Intel og Micron.

En talsmand fra Intel bekræfter eksistensen af de ny chip og oplyser, at de er rettet mod smartphones, solid state-drev (SSD'er) og transportable medieafspillere.

Produktionen går snart i gang

"Vi har i øjeblikket prøveeksemplarer ude og forventer, at produktionen går i gang i andet kvartal," skriver Intel i et e-mail-svar.

Brugen af 25 nanometer-teknologien placerer de to virksomheden i den gule førertrøje i den hårde konkurrence i flash-branchen.

Samsung Electronics, som er verdens største producent af flashhukommelse, påbegynder arbejdet på 30 nanometer-teknologien i år og planlægger at bruge den i de fleste produktlinjer fra slutningen af 2010.

Nanometermålet angiver den mikroskopiske størrelse af transistorer og andre dele på en chip. En nanometer er en milliard gange mindre end en meter.

At udvikle produktionsmetoder til at skabe mindre chip er afgørende for at kunne imødekomme brugernes efterspørgsel på mindre apparater med høj funktionalitet såsom smartphones med indbyggede musikafspillere, kameraer og computere.

Disse avancerede produktionsteknologier gør det også muligt at øge chippenes hastigheder og nedsætte deres strømforbrug.

Produktions-omkostninger falder

Fremskridtene i teknologierne til chipproduktion nedsætter også produktionsomkostningerne, hvilket er til stor fordel for forbrugerne.

Objective Analysis vurderer, at produktionsomkostningerne for de ny 25 nanometer-flashchip vil være på omkring 2,7 kroner per gigabyte sammenlignet med 9,4 kroner per gigabyte for de almindelige 45 nanometer-flashchip.

Markedspriserne for flashchip har ligget omkring 10,7 kroner per gigabyte og vil ifølge Objective Analysis formentlig blive liggende her i 2010.

Intel og Micron tilbyder prøveeksemplarer af de ny chip, så kunderne kan begynde at planlægge og designe nye produkter, oplyser analysefirmaet.

De to virksomheder begyndte at bruge 34 nanometer-teknologi i deres flashhukommelse i maj 2008. Det har således taget halvandet år at nå til 25 nanometer-teknologien.

Samsung talte i fredags om stærk efterspørgsel på indlejret flashhukommelse i smartphones og andre produkter under virksomhedens investor-konference i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for fjerde kvartal.

Samsung mener dog, at der vil være begrænset vækst i udbuddet af flashhukommelse, da flere hukommelsesproducenter blev hårdt ramt af finanskrisen og har ikke været i stand til at bygge nye fabrikker eller opgradere ældre produktlinjer til de nyeste teknologier.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere