Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør for KMD og formand for IT-branchen. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Ekspert: KMD-boss svækket som brancheformand

KMD's direktør, Lars Monrad-Gylling, er også formand for IT-Branchen, men sagen om, at KMD er på kant med konkurrenceloven, svækker formanden, vurderer ekspert.

KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, er også it-brancheforeningens formand.

Men sagen om KMD's prisstigninger på over 50 procent over fire år på monopol-systemer til kommuner, hvilket flere eksperter vurderer som værende på kant med konkurrenceloven, svækker formanden.

Det vurderer ledelsesekspert og professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Aarhus.

"Det er altid uheldigt at skulle være repræsentant for en branche og så ikke have orden i eget hus," siger han.

"Det koster troværdighed og er svært at håndtere - for hvornår er det KMD, og hvornår er det branchen, som er på kant med loven," siger Anders Drejer.

Dårligt forbillede

Professoren i strategi og ledelse mener, at KMD ikke skal ses som et forbillede i branchen.

"Jeg synes, at KMD er et dårligt forbillede - brancheforeningens formand burde være bedre til at holde sin sti ren," siger Anders Drejer.

Han mener, det er uklart, hvorvidt Lars Monrad-Gylling har fået udstukket ordre fra KMD's bestyrelse om den nye kurs.

KMD blev i slutningen af 2008 købt af kapitalfonden EQT og fik indsat en professionel bestyrelse med Vagn Sørensen som formand.

Tror du, at direktøren er blevet udstukket nye skrappe retningslinjer fra de nye kapitalfondsejere med Vagn Sørensen i spidsen?

"Der er ingen tvivl om, at de nye ejere har et stærkt ønske om øget indtjening - ellers havde de ikke købt KMD," siger Anders Drejer og fortsætter:

"Men derfra og så til at antage at de nye ejere har udstukket direkte retningslinier, er det jo svært at se udefra. Men der er ingen tvivl om, at KMD's ledelse føler et vist pres om at tjene mange flere penge," siger han.

Monrad-Gylling afviser

Administrerende direktør Lars Monrad-Gylling fra KMD har tidligere via sin pressechef afvist at svare på spørgsmål i sagen.

Men fem dage efter Computerworld modtog en mail fra pressechefen om det standpunkt, har Lars Monrad-Gylling valgt at stå frem.

I et interview, som vi bringer senere på dagen her på Computerworld.dk, afviser Lars Monrad-Gylling, at prisstigningerne er sket som følge af kapitalfondens overtagelse.

Ligesom han nægter, at det er sket som led i forberedelse til et salg af KMD.

Direktøren mener samtidig, at KMD opfører sig pænt.

"Min grundholdning er selvfølgelig, at jeg ønsker at holde min sti ren. Og vi mener, at vi opfører os på en måde, som vi sagtens kan være bekendt," svarer Lars Monrad-Gylling, da han bliver spurgt direkte til kritikken fra Anders Drejer.

Lars Monrad-Gylling peger på, at han faktisk bliver vurderet årligt i IT-Branchen.

"Jeg bliver valgt en gang om året. Og det er jeg blevet siden 2003, så hvis det var, vi førte en kedelig praksis og politik, som branchen ikke kunne være tjent med, så skal jeg stå til ansvar for mine gerninger en gang om året," siger han.

Men han understreger altså samtidig, at der intet er at udsætte på KMD's gøren og laden.

Læs hele Lars Monrad-Gyllings forklaring senere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere