Artikel top billede

Internet Explorer har fået et nyt sikkerhedshul.

Ny fejl i Explorer giver adgang til dine filer

Microsoft advarer om, at en ny fejl i virksomhedens browser, Internet Explorer, under særlige forudsætninger giver hackere adgang til filer på din computer.

Computerworld News Service: "Vores undersøgelser har indtil videre vist, at såfremt brugeren benytter en version af Internet Explorer, der ikke kører i beskyttet tilstand, vil hackere muligvis være i stand til at få adgang til filer, hvis filnavne og placeringer kendes i forvejen," skriver Microsoft i en security advisory.

Denne sårbarhed kræver altså, at hackere i forvejen kender navn og placering på den fil, de ønsker adgang til, forklares det.

Dette er blot det seneste sikkerhedshul, der plager Internet Explorer. I sidste måned blev det afsløret, at en sårbarhed i IE 6 blev udnyttet i et koordineret angreb mod mere end 20 store amerikanske virksomheder heriblandt Google, som anklagede Kina for at stå bag. Denne sårbarhed er siden blevet lukket af Microsoft.

Angrebet fik Google til i sidste uge at offentliggøre, at virksomheden vil udfase understøttelsen af IE 6 til at starte med for Google Apps og Google Websteder fra marts.

Den ny sårbarhed i IE, der blev afsløret i onsdags, har grundlag i, at lokale filer på computeren fejlagtigt renderes i browseren. Sårbarheden rammer adskillige versioner heriblandt IE 5.01 og IE 6 på Windows 2000, IE 6 på Windows 2000 Service Pack 4 samt IE 6, IE 7 og IE 8 på Windows XP og Windows Server 2003, oplyser Microsoft.

"Beskyttet tilstand forhindrer, at denne sårbarhed kan udnyttes, og er som standard slået til i versioner af Internet Explorer på Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7 og Windows Server 2008," oplyser virksomheden.

Microsoft har endnu ikke iagttaget nogen hackerangreb, der udnytter fejlen, og har ikke besluttet, om fejlen skal rettes via den månedlige sikkerhedsopdatering, eller om der skal udgives en særskilt hasteopdatering.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere