Artikel top billede

Ministerium bremser Google-projekt

Google er løbet ind i problemer med det omstridte projekt Google Books, hvor man vil offentliggøre millioner af bøger på internettet.

Google har tidligere haft store problemer med det kontroversielle projekt Google Books, hvor man vil digitalisere millioner af bøger fra biblioteker verdenen over.

Nu har den seneste aftale mellem Google, forfattere og forlag fået tommelfingeren ned fra det amerikanske justitsministerium.

Selvom der var fremskridt i den nye aftale, lød beskeden fra det amerikanske justitsministerium, at Googles seneste aftale ikke er god nok.

Problemet er, at Google med sådan en aftale vil blive den eneste med rettighederne til at distribuere og bruge de mange millioner af værker, og det skaber et stort konkurrenceproblem.

Sig nej til høringen

Derfor opfordrer det amerikanske justitsministerium til, at man ikke godkender aftalen i en planlagt høring den 18. februar.

I Googles nye aftale har parterne ellers prøvet at imødegå kritikken, men heller ikke denne gang er det godt nok.

Det amerikanske justitsministerium anerkender dog, at der er sket betydelige fremskridt. Blandt andet ved bedre beskyttelse af rettighedshaverne til unavngivet materiale.

Vil sprede viden

Google mener, at projektet er en unik mulighed for at give folk i hele verden nem adgang til en stor del af verdens fælles viden samtidig med at forfatterne kan få penge for det.

Projektet har dog fra begyndelsen været kritiseret fra mange sider. Akademikere, forlag og endda regeringer har kritiseret Googles planer.

Mange mener, at dette projekt vil give ét enkelt firma for meget magt over en kæmpe samling kulturskatte fra hele verdenen. Også herhjemme har projektet været meget omdiskuteret.

Forbrugerorganisationen Consumer Watchdog er glad for det amerikanske justitsministeriums udtalelse.

Talsmand John Simpson siger til Financial Times, at ændringer i forhold til den tidligere aftale er minimale, og at man stadig ikke har løst hovedproblemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere