Artikel top billede

Mozilla indrømmer falsk anklage om malware

Mozillas antivirus udpegede uskyldig add-on som inficeret.

Computerworld News Service: Mozilla har indrømmet, at selskabet ubegrundet har anklaget en udvikler for at inficere en Firefox add-on med angrebskode.

Indrømmelsen kommer en uge efter Mozillas anklage om, at to add-ons fra firmaet Sothink var sluppet gennem selskabets sikkerhedstjek.

Det drejer sig om Sothink Web Video Downloader 4.0 og Master Filer, som angiveligt skulle være inficerede med trojanske heste, der er designet til at angribe og kapre Windows pc'er, fortalte virksomheden. Mozilla fjernede efterfølgende begge udvidelser fra sin officielle add-on download-side.

Mozilla fortæller nu, at man havde taget fejl i sin bedømmelse af Sothink Web Video Downloader.

"Vi har arbejdet sammen med sikkerhedseksperter og add-on udviklere om at finde frem til det resultat, at den formodede trojaner i version 4.0 af Sothinks Video Downloader var en falsk positiv, og at udvidelsen ikke indeholder malware," fortæller Mozilla i en udtalelse på virksomhedens add-on-blog.

Master Filer, derimod, indeholder rent faktisk en trojaner, tilføjer virksomheden.

I sidste uge benægtede virksomheden Sothink, at dens add-on skulle kunne bane vej for malware i pc'er med Firefox.

"Vi tester alle produkter for virus inden udgivelsen," skrev Joey Deng fra SourceTec Software i en e-mail i sidste uge som svar på Computerworlds spørgsmål.

"Vi har ikke fundet nogen trojanere under vores test af Web Video Downloader 4.0 og 5.7."

Joey Deng tilføjer, at Sothink var "meget overrasket" over at høre, at virksomhedens add-on var blevet fjernet fra Firefox' download-side. Mozilla har ikke fortalt, om selskabet rent faktisk har været i kontakt med udviklerne af de to add-ons, inden man fjernede dem fra siden.

Joey Deng har ikke nået at kommentere på denne artikel på grund af tidsforskellen; Sourcetech ligger i Kina.

Brugte en typisk malware-packer

Mozilla takkede McAfee for hjælp med at finde ud af, at Sothinks add-on ikke var inficeret. Ifølge Craig Schmugar, der er trussels-analytiker ved sikkerhedsfirmaet, var det Mozilla, der bad McAfee om hjælp, og McAfee satte derfor en hold af analytikere på sagen.

"De kiggede efter binær kode og fandt frem til, at der ikke var noget [malware]," sagde Craig Schmugar.

"Og den information gav de så videre til Mozilla."

Craig Schmugar fortalte desuden, at adskillige antivirus-scannere fejlagtigt troede, at omtalte Sothinks add-on indeholdt malware.

"Leverandørerne kan gøre mange ting for at reducere antallet af falske positive," sagde han.

For eksempel ved at undgå den slags værktøj, som hackere typisk bruger.

Det gjorde Sothink ikke, fortalte Craig Schmugar med en reference til Sothinks brug af en såkaldt 'code packer.'

"En code packer bruges til at komprimere filen, så den hurtigere kan downloades. De bruges desuden som et slags forsvar mod 'reverse engineering', og skaberne af malware benytter dem til samme formål," oplyste han.

Sothink anvendte en kommerciel packer til at reducere omtalte add-ons størrelse og til at sløre koden, fortalte Craig Schmugar.

"De brugte en packer, der også i høj grad bliver anvendt af malware-bagmænd," tilføjede han.

Mozilla har lagt Sothink Web Video Downloader op på sin download-side igen.

"Vi vil gerne undskylde over for vores brugere og over for udviklerne af Sothink for den ulejlighed, det har skabt," udtalte virksomheden.

Mozilla har ikke svaret på adskillige henvendelser efter kommentarer til sagen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere