Artikel top billede

(Foto: John W. McDonough)

Verdens mobiloperatører laver fælles app store

De store mobil-operatører går sammen i en fælles app-store. Stor fælles-standard på vej.

Computerworld News Service: 24 mobiloperatører er gået sammen om at stifte organisationen Wholesale Applications Community.

Det sker for at imødegå fragmentering af mobilapplikations-markedet og for at give udviklerne en samlet indgang til alle medlemmer, meddeler GSM Association.

Operatørerne vil nu påbegynde arbejdet med at forene deres eksisterende udvikler-communities, så udviklere kan nøjes med at gå et enkelt sted hen for at få deres applikationer distribueret.

Tidligere har de været nødt til at gennemgå adskillige godkendelsesprocedurer.

Fælles udviklingsstandard

Det ny community vil også begynde at arbejde på en fælles udviklingsstandard, der vil være klar inden for de næste 12 måneder.

Denne standard vil være uafhængig af telefontype og styresystem.

Dette vil gøre det muligt at tage konkurrencen op med Apples App store og Googles Android Market, som begge har uafhængige og konkurrerende godkendelsesprocedurer til deres telefoner eller styresystemer.

"Udviklerne kommer til at få langt lettere adgang til langt flere kunder," siger Alex Sinclair, der er teknologi- og strategidirektør for GSM Association, ved en pressekonference ved Mobile World Congress i Barcelona.

Medlemmerne af Wholesale Applications Community inkluderer: AT&T, China Mobile, Deutsche Telekom, NTT DoCoMo, Orange, Telefónica, Telenor Group, Sprint, Verizon Wireless og Vodafone.

Tre millioner abonnenter

Sammenlagt har operatørerne i den ny brancheorganisation omkring tre milliarder abonnenter, oplyser GSM Association.

Gruppen har GSM Associations fulde opbakning, og listen af medlemmer vil vokse i løbet af de kommende dage.

"Der er adskillige folk, der er irriterede over, at de ikke kunne få deres navn med på listen i tide," fortæller Sinclair.

Vil forsøge at genvinde kontrollen

Apple er dog ikke blandt de virksomheder, der skubber på for at komme med på holdet, men hvis virksomheden ønsker at deltage, "er den velkommen," forsikrer Sinclair.

Ligesom mange mobilproducenter har også operatørerne iagttaget Apples App Stores succes og vil have en bid af kagen.

Blandt andre Orange, Verizon og Vodafone har allerede lanceret deres egne applikationsbutikker.

Mobilproducenterne LG Electronics, Samsung og Sony Ericsson har også tilkendegivet deres opbakning af det ny app-community.

Mange udfordringer

Wholesale Applications Community står dog ifølge analytikere fra CCS Insight overfor et antal udfordringer.

"Operatørerne forsøger at genvinde kontrollen med applikationerne men har dårlige erfaringer med denne slags brancheorganisation," skriver CCS Insight.

"De store udfordringer er fortsat at overvinde uoverensstemmelserne mellem standardiserings-initiativerne JIL og Bondi," forsætter analytikerne i en henvisning til Joint Innovation Lab, der er oprettet af en gruppe mobiloperatører, der består af blandt andre Vodafone, China Mobile, Softbank og Verizon Wireless, og som også har opbakning fra telefonproducenter som LG Electronics, Research in Motion, Samsung Electronics og Sharp. Der er ingen konkurrence mellem Wholesale Applications Community og JIL, da alle medlemmer af JIL også er medlem af det ny community," siger Sinclair.

"Vi ville for alt i verden undgå en situation med konkurrence mellem de forskellige grupper," forklarer han.

Grupperne håber at samle de forskellige specifikationer inden for de næsten 12 måneder, oplyser Sinclair.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere