Artikel top billede

Kodak: Apple krænker preview-patent

Kodak mener, at Apple og RIM krænker et vigtigt patent.

Computerworld News Service: USA's internationale handelskommission (ITC) har meddelt, at den på baggrund af en klage fra virksomheden Kodak vil indlede en undersøgelse af Apple og Research in Motion.

Kodak mener, at enhederne iPhone og BlackBerry med deres kamera-funktion overtræder et Kodak-patent på en teknologi til fremvisning af previews af billeder.

Under en lignende sag, som Kodak tidligere har kørt mod Samsung for overtrædelse af samme patent, kom ITC frem til, at Kodak rent havde ret i sin anklage.

I januar fortalte de to virksomheder dog, at de var blevet enige om en fælles licensaftale, og Kodak bad i den forbindelse ITC om at frafalde sagen mod Samsung.

Da Kodak indledte anklagen mod Apple og RIM, fortalte virksomheden samtidig, at den igennem flere år har diskuteret problemet med de andre.

Kodak vil gerne have ITC til at forhindre Apple og RIM i at importere produkter, der overtræder patentet.

RIM nægtede at udtale sig om sagen, da det forlød, at Kodak havde bedt ITC om at kigge nærmere på patentet, og nu, hvor ITC meddeler, at man vil indlede en undersøgelse, vil RIM stadig ikke sige noget.

Apple har heller ikke svaret på henvendelser i den forbindelse.

I løbet af de næste 45 dage vil ITC nedsætte en deadline for undersøgelsen. Første skridt bliver en indledende afgørelse fra en af ITC's dommere, som derefter skal gennemgås af den samlede kommission.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere