Artikel top billede

Ifølge USA's tidligere vicepræsident, Al Gore, vil udviklingen af grønne teknologier, investeringer i vind, solenergi og smart-grids tilbyde "en chance for at booste vores økonomi."

IBM vil bruge sensorer uden for datacentret

IBM's plan om at bruge sensorer til strømstyring i bygninger og byer får opbakning fra Al Gore.

Computerworld News Service: I denne uge fremlagde IBM planer om at bevæge virksomheden ind på et helt nyt forretningsområde, som i sidste ende kan inkludere futuristiske teknologier som for eksempel maling med nano-sensorer, der kan styre energiforbruget i bygninger eller endda i hele byer.

IBM's plan indbefatter en centraliseret styring og udvidet brug af sensor-teknologier uden for datacentret. I dag bliver sensor-teknologier brugt til at overvåge miljømæssige forhold og til at udpege problemer i server-racks og i datacentre.

IBM fortæller, at selskabet planlægger at indlede partnerskaber med virksomheder, der laver infrastruktur-systemer, som for eksempel Johnson Controls Inc.

IBM og Johnson Controls blev allerede for flere år siden enige om at arbejde sammen om at integrere datacenter-teknologier, og i denne uge fortalte de så, at aftalen nu er udvidet til også at omfatte planer om at gøre bygninger mere effektive.

Johnsons Controls, der har base i byen Milwaukee i den amerikanske stat Wisconsin, er en stor virksomhed, der designer og leverer udstyr til for eksempel varme, ventilation og air condition. Firmaet beskæftiger 130.000 mennesker.

IBM fortalte om detaljerne under Pulse2010 service management-konferencen i denne uge med hjælp fra den tidligere vicepræsident Al Gore, der sammenlignede behovet for flere informationer i miljøspørgsmålet med den aktuelle finanskrise. Selv om der blev givet lån til folk, der ikke havde råd til at betale dem tilbage, så var den finansielle risiko gemt i de sikre lån.

"Når der findes vigtige oplysninger, som systematisk bliver ignorerede, så er vi mere tilbøjelige til at tage dårlige beslutninger," sagde Al Gore.

Chance for at booste økonomien

Selv om Al Gore i sine taler ofte går i detaljer i forhold til klimaforandringerne, så valgte han dog denne gang - over for et publikum der først og fremmest bestod af it-chefer - at fokusere på behovet for effektivitet og den profit en klima-skånsom strategi kan generere.

"Selv hvis man ikke tror på beviserne for klimaforandringerne," sagde Al Gore, så vil udviklingen af grønne teknologier, investeringer i vind, solenergi og smart-grids alligevel tilbyde "en chance for at booste vores økonomi."

"Effektivitet vil under alle omstændigheder være den mest produktive strategi," sagde Al Gore.

IBM vil ikke selv bygge sensorer, men selskabet forudser en bred anvendelse af den sensor-teknologi, der kan dække et helt kontorkompleks eller en by som et tæppe. Sensorerne kan for eksempel indsamle informationer om fysiske systemers tilstand, ligesom de kan opdage læk i rør ved at spore forandringer i miljøet omkring rørene. På samme måde kan sensorer i kloakdæksler spore problemer på det område.

Og efterhånden som sensor-teknologierne bliver bedre, særligt gennem brugen af nanoteknologier der med tiden vil skabe mikroskopiske sensorer, vil teknologien også blive mere udbredt, fortæller repræsentanter fra IBM.

Teknologien vil desuden kunne øge samarbejdet mellem it-medarbejderne og resten af staben i en virksomhed, når miljøsystemer, datacentre og bygninger alle bliver overvåget via det samme system, tilføjede de.

Bygningernes energiforbrug bidrager i høj grad til det samlede forbrug og står for omkring 40 procent af den totale udledning, fortæller IBM. Virksomheden forestiller sig, at det centraliserede styringssystem, der kører via Tivoli-software, vil indsamle data, analysere det og udvikle proaktive alarmer, der kan advare mod overhængende problemer, eller, som Al Zollar, der er IBM's general manager for Tivoli-software udtrykte det, "reparere tingene inden de går i stykker."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere