Artikel top billede

KMD-direktør stopper med øjeblikkelig virkning

KMD's salgsdirektør, der også sidder i direktionen i selskabet, stopper omgående. Få KMD's forklaring her.

KMD's salgsdirektør, Hans Henrik Von Platen-Hallermund, der også sad i direktionen for selskabet, stopper med øjeblikkelig virkning.

Grunden er, ifølge KMD, "en ændret markedssituation."

"KMD står midt i en vigtig omstilling, hvor vi har en ændret markedssituation, og der er ændrede agendaer," skriver administrerende direktør Lars Monrad-Gylling i et skriftligt svar til Computerworld.

"Samtidig er kravet til tempoet for denne omstilling meget højt. Vi har på den baggrund vurderet, at en ændring i organisationen er nødvendig og har ansat Karen Nielsen som salg- og marketingdirektør," skriver han.

KMD afviser, at afskeden med salgsdirektøren har noget at gøre med de seneste ugers modvind omkring gaver til embedsmænd.

Lars Monrad-Gylling roser den nu tidligere salgsdirektør.

"Hans Henrik von Platen-Hallermund forlader KMD med 10 års flotte resultater, men fremadrettet har vi altså vurderet, at Karen Nielsen har en profil, der bedre matcher KMD's behov," skriver han.

KMD oplyser, at selskabet finder det naturligt, at skiftet på salgsdirektør-posten skete så hurtigt som muligt.

Det har efter gentagne forsøg ikke været muligt at få en kommentar fra Hans Henrik Von Platen-Hallermund selv.

Tæt på gaveregn

Hans Henrik Von Platen-Hallermund har været tæt på flere af de episoder om gaver, der er blevet afsløret de seneste uger.

Computerworld har blandt andet beskrevet, hvordan han i mindst et tilfælde i 2006 uddelte en præmie under en KMD-arrangeret golfturnering til en embedsmand og byrådspolitiker i form af en Callaway-golftaske.

En golftaske, der umiddelbart ikke kan findes billigere end til 800 kroner på nettet, men kan fås i forskellige prislag op til flere tusinde kroner.

Siden er det kommet frem, at golf kun var en del af den KMD-hygge, som selskabet spredte over kommunale embedsmænd.

Også koncerter, fodbold og håndboldkampe har i årevis stået på programmet. Eksperter kaldte det direkte bestikkelse.

I sidste uge valgte KMD efter massiv kritik at stoppe denne praksis.

Ekspert: KMD risikerer hård straf
Men ekspert og forvaltningsekspert Sten Bønsing fra Aalborg Universitet har tidligere gjort det klart, at KMD med den omfattende gaveregn til embedsmændene selv risikerer alvorlige tømmermænd.

"Strafferammen for giveren af bestikkelse er bøde og op til tre års fængsel," sagde han.

Han pegede dog på, at mens der omkring modtageren af bestikkelse ikke skal føres bevis for, at der er kommet noget ud af bestikkelse, så skal man omkring giveren bevise, at gaverne er blevet givet for at få en kontrakt, der eksempelvis skulle have været i udbud.

Ved den lejlighed afviste KMD enhver snak om bestikkelse.

Kan I garantere, at der ikke er givet gaver med henblik på at få kontrakter uden om udbud?

"Jeg kan sige, at bestikkelse på ingen måder har eller vil være en del af KMD's kundeaktiviteter," lød det fra KMD's pressechef, Christoffer Hellmann.

Ny salgsdirektør i KMD bliver altså Karen Nielsen, der har en lang karriere bag sig hos IBM. Hun har senest været direktør hos SAP Danmark - en stilling, som hun brat forlod fornylig under mystiske omstændigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere