Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Lederen af Internet Explorer 9-udviklingen, Dean Hachamovitch, var stolt over at kunne præsentere en hurtig IE9 på Mix10-konferencen

Microsoft præsenterer toptunet Internet Explorer 9

Las Vegas: Hardware-accelereret grafik og understøttelse af HTML 5. Det er blandt nyhederne for den kommende IE9, der nu kan downloades i en preview-version, fortæller Dean Hachamovitch.

Det trækker op til en kamp om performance og overholdelse af webstandarder på browser-fronten.

På andendagen af udviklerkonferencen Mix10 præsenterede Microsoft en preview-version af Internet Explorer 9.

Ved hjælp af en ny javascript engine samt udnyttelse af hardware-accelereret grafik viste Microsoft en række demoer, hvor IE9 performede bedre end rivalerne Firefox og Chrome.

Samtidig lagde Microsoft stor vægt på, at Internet Explorer 9 vil følge HTML5-specifikationen.

"HTML 5 vil betyde en helt ny klasse af applikationer. Applikationer, der vil stresse browserens runtime og hardware, som dagens sites ikke gør," siger Dean Hachamovitch, general manager for Internet Explorer.

HTML 5-understøttelse

Dean Hachamovitch understreger flere gange Microsofts ønske om at følge webstandarder.

"Udviklere ønsker at anvende den samme HTML, det samme script på tværs af browsere. Det er målet med standarder og interoperabilitet. Der er intet behov for forskellig kode for forskellige browsere, og det er hovedmålet med HTML5. Vi elsker HTML5 så meget, at vi ønsker at få det til at virke," siger Dean Hachamovitch.

Ordene underbygges af den foreløbige version af Internet Explorer 9. Den har indbygget understøttelse af en række elementer fra HTML 5-specifikationen som CSS3, Scalable Vector Graphics (SVG) og XHTML parsing.

Harware-acceleret video

Understøttelse af HTML5-video er særlig interessant, da det foregår ved hjælp af hardware-acceleration.

Da Dean Hachamovitch får selskab af Steve Sinofsky, leder af Microsofts Windows division, på scenen spiller de blandt andet det klassiske Asteroid-spil.
I denne version er spillet udviklet ved hjælp af SVG og Javascript.

Spillet og andre eksempler anvendes af de to Microsoft-folk til at demonstrere, at Internet Explorer 9 er hurtigere til at håndtere script, grafik og video end Firefox og Chrome ved hjælp af en række test-cases, som Microsoft har udviklet.

Microsoft tager imod Googles udfordring

I hjertet af den nye Internet Explorer ligger en helt ny Javascript engine kaldet Chakra.

Den har mulighed for at udnytte flerkerne-processorer.

"Chakra er forskellig fra andre JavaScript engines. Den kompilerer Javascript i baggrunden på en separat kerne i din CPU parallelt med IE processen," forklarer Dean Hachamovitch.

Da Google lancerede Chrome og den indbyggede Javascript-engine V8, udtrykte Googles Lars Bak blandt andet et ønske om, at få en konkurrence om speed igang på browsermarkedet.

Med Chakra har Microsoft samlet handsken op fra Google og Lars Bak.

Microsoft ønsker feedback

Der er tale om en meget foreløbig udgave af IE9, så der vil løbende komme opdateringer.

"Der er arbejdet på næsten ethvert delsystem af IE. Der er ikke sket så meget på brugergrænsefladen. Fokus har været på JavaScript engine, rendering og lignende," siger Dean Hachamovitch.

Microsoft forventer opdatering af IE 9 cirka hver ottende uge.

På et tidspunkt vil der komme en beta-version og derefter en endelig version, men Microsoft kan ikke give nogen datoer for de versioner.

Omfattende redesign af IE9

Efter keynoten fortæller Dean Hachamovitch Computerworld, at der er tale om en omfattende genskrivning af browseren. Det er ikke kun en ny JavaScript engine, men også renderingsenginen Trident har været gennem en større omskrivning.

"Der er sket store forandringer med Trident. Vi gendesignede Trident, så den kunne sidde på toppen af DirectX-familien på Windows og på den led få fordel af GPU," forklarer Dean Hachamovich.

Brugen af hardware-acceleration kan måske få folk til at frygte, at hardware-kravene for at kunne køre Internet Explorer 9 er store, men det afviser Dean Hachamovich.

"Som vi viste ved vores video-demonstration, så kan det køre på en 400 dollars netbook. Det er svært at finde en enkelt-kerne pc i dag. Og selv lowend GPU'er er meget kraftfulde," siger Dean Hachamovich




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere