Artikel top billede

Microsoft annoncerer nu SP1 til Windows 7

Microsoft annoncerer service packs til både Windows 7 og Windows Server 2008 R2. Virksomheden giver dog ingen melding om udgivelsesdato.

Computerworld News Service: Windows 7 Service Pack 1 vil primært bestå af "mindre opdateringer" inklusiv sikkerhedsrettelser og såkaldte hotfixes, der tidligere er blevet leveret via Windows Update, frem for nye funktioner. Det fortalte Microsoft torsdag.

Dog vil Remote Desktop-klienten blive opdateret til at kunne fungere sammen med RemoteFX, der er den nye platform til fjernadgang, der efter planen vil se sin debut med Service Pack 1 til Windows Server 2008 R2.

Windows Server 2008 R2 vil også blive opgraderet til SP1, oplyser Microsoft, antageligvis samtidig med Windows 7, da de to styresystemer benytter den samme kodebase. Udover RemoteFX, som Microsoft forklarer om i et indlæg på Windows-virtualiseringsteamets blog, så vil opgraderingen af Windows Server 2008 R2 også inkludere en funktion ved navn " Dynamic Memory," der gør det muligt for administratorer løbende at justere virtuelle maskiners hukommelse.

Microsoft har ikke præsenteret nogen tidsplan for de to service packs, men vil give flere informationer, når udgivelses-milepælene nærmer sig.

For kort tid siden vurderede et website, der jævnligt har forudsagt udgivelsesdatoerne for Windows og dets service packs, at Microsoft har droppet sine planer om en udviklingscyklus på 22 måneder for Windows 7 SP1 og i stedet vil levere opgraderingen i fjerde kvartal i år. Microsoft afviste på daværende tidspunkt at tale om Windows 7 SP1, og en talsmand sagde: "Vi kommenterer ikke på rygter eller spekulation."

Hvis Windows 7 SP1 følger samme rytme som Vista SP1, så er fjerde kvartal et godt bud.

Efter en del tøven erkendte Microsoft sidst i juli 2007 at ville komme med en service pack til det på daværende tidspunkt nye Vista, annoncerede en tidsplan i august, stillede en tidlig udviklerversion til rådighed for en gruppe inviterede testere i september, udgav en offentlig release candidate - eller RC-version - i december 2007 og lancerede formelt SP1 til Vista midt i marts 2008. Fra start til slut varede Vista SP1-processen lidt over otte måneder.

Den samme tidslinje placerer udgivelsen af Windows 7 SP1 sidst i november 2010.

Udskyder migrationen

Men Windows 7 SP1 er muligvis ikke lige så vigtig som tidligere service packs, hvis man skal tro en nylig spørgeundersøgelse af over 900 it-administratorer. Undersøgelsen blev foretaget i januar af Dimensional Research og påpeger, at 46 procent af respondenterne svarer, at de ikke vil vente på SP1, før de udruller Windows 7.

Om ikke af andre årsager, så er det i hvert fald blevet tradition, at mange virksomheder udskyder migrationen til en ny version af Windows, indtil den første service pack foreligger.

"Det kan godt være, at det ikke lyder af meget, men inden for it er det et kæmpe antal," siger Diane Hagglund, der er senioranalytiker hos Dimensional Research.

Den første antydning af Windows 7 SP1 kom for over to måneder siden, da Rafael Rivera, der skriver bloggen Within Windows, sniffede sig frem til adskillige nye nøgler i Windows 7's registreringsdatabase, der var blevet tilføjet for at kontrollere om kopien er berettiget til at få installeret SP1.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere