Artikel top billede

Hosting-selskabet Buydomains har i flere tilfælde selv trukket beløb fra kundernes konti uden nogen grund. En kunde har nu med en Facebook-gruppe politi anmeldt selskabet.

Rasende domæne-ejere politianmelder hosting-tyv

Kunderne hos webudbyderen Buydomains har fået nok af fakturaer fra fremtiden, og at selskabet nu også stjæler penge fra deres bankonti. Selskabet er derfor meldt til politiet.

Hostingselskabet Buydomains.dk er lagt for had på nettet af rasende web-kunder.

Flere af kunderne kalder direkte selskabet et svindelforetagende. Debatten raser blandt andet på forbrugersitet trustpilot.dk, hvor debattøren Trine skriver:

"Buydomains er ren svindel - eller ihvertfald bondefangeri."

Årsagen til forbitrelsen er, at Buydomains.dk har sendt mystiske regninger dateret i år 2011 til betaling i år 2009 og 2010.

Hvad værre er, at selskabet ifølge flere kilder i det seneste år har trukket uretmæssige beløb direkte på de kontokort, som kunderne har oplyst til Buydomains.dk ved deres domæneregistrering.

"Det svarer jo til, at jeg køber en kjole hos et firma på nettet, og så kjolefirmaet lige trækker lidt mere på min konto nogle uger efter, fordi de har mine kontooplysninger," siger Rita Linde til Computerworld, efter hun har været en af bannerførerne i kampen mod Buydomains.dk.

Politiet går ind i sagen

Rita Linde har oprettet Facebook-gruppen "Har du oplevet noget lignende med Buydomains.dk?!", hvor der i skrivende stund er 87 medlemmer. I går anmeldte hun selskabet til Sydsjællands Politi, efter hun tre gange i løbet af det seneste halve år er blevet fratrukket beløb fra sin bankkonto som betaling til hendes årsabonnement.

I alt beløber hendes tab sig til godt 2.000 kroner fordelt på firma- og privatregistreringer, hvilket en del andre personer i Facebook-gruppen kan nikke genkendende til, da Buydomain.dk hoster omkring 3.000 domæner i Danmark.

Sydsjællands Politi oplyser til Computerworld, at Buydomains.dk tidligere er blevet politianmeldt, og ordensmagten er ved at gennemgå denne sag, som ifølge vicepolitikommisær Ole Tøger Rasmussen ved Sydsjællands Politi umiddelbart beror på tekniske fejl og en misforståelse.

"Næste skridt bliver at se på, om det er noget computerteknisk, eller om det er økonomisk bedrageri," forklarer Ole Tøger Rasmussen.

Teknisk inkompetence

Hvis man spørger den tidligere Buydomains.dk-kunde Johnny Ulriksen, så handler sagen både om teknisk inkompetence og svindel som en naturlig følge af inkompetencen.

Buydomains ejer dømt flere gange tidligere

Johnny Ulriksen har været kunde hos Buydomains.dk siden 2002, men sagde sit abonnement op for omkring to måneder siden.

Han var simpelthen løbet sur i sagerne om forkerte fakturaer, slettede domæner, manglende FTP-adgang, problemer med overflytning til andre webhoteller og senest hævede beløb på bankkontoen, som tilsammen havde hobet sig op over hans tolerancetærskel.

Senest i weekenden modtog den tidligere kunde på under tyve minutter seks fakturaer dateret i 2011, hvilket den tidligere loyale kunde dog modtog med et skuldertræk.

"Buydomains.dk har ikke styr på sine systemer, og det er slet ikke til at gennemskue regningerne. Det er naturligvis særligt problematisk, hvis man har flere domæner hostet og skal holde styr på alle de mindre betalinger," siger Johnny Ulriksen.

Han trækker dog ikke på skuldrene, når Buydomains.dk går ind og henter penge på hans konto.

"Jeg tror ikke, selskabet handler i ond tro. Men det er jo svindel, når der bliver trukket beløb fra ens konto, uden man ved det. Der er jo nogen hos Buydomains, der trykker på en eller anden knap og får det til at ske," fortsætter han.

Tvunget til at lukke kreditkort

Johnny Ulriksen har i lighed med Rita Linde og en lang andre række kunder andre været nødsaget til at lukke sit Visa/Dankort for at undgå yderligere hævninger fra Buydomains side.

Det skyldes, at selvom Buydomains.dk giver kunderne muligheden for at slette deres kortoplysninger på selskabets hjemmeside, fremgår kortoplysningerne stadig på fakturaerne fra fremtiden og åbenbart også, når Buydomains hiver kontanter ud fra de uvidende kunders konti.

Nu advarer de begge mod hosting-selskabet Buydomains, som har hugget penge fra hundredevis, hvis ikke tusindvis, af danskere.

"Buydomains-kunderne burde virkelig gå ind og kontrollere deres bankkonti. Beløbet er nok trukket som et dollar-beløb, så det burde være nemt at få øje på," siger Johnny Ulriksen.

Hjemmesiden er nede

Hosting-udbyderens egen hjemmeside er lukket ned indtil tirsdag 30. marts på grund af vedligeholdelse (se skærmdump i faktabox her over).

Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med Anne Christine Coppola, der står som ejer af Buydomains.dk.

Hun har ifølge Ekstra Bladet været dømt to gange for cybersquating I Italien i 2008, som også er omkring det tidspunkt, hvor hun blev skilt fra sin amerikanske mand, Brian Coppola, der ifølge en Computerworld-kilder er den tekniske hjerne bag Buydomains.dk fra sit firma Net free.

Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med Joan Svane, som ifølge den tidligere Buydomains-kunde Johnny Ulriksen både udgør kundeservicen hos hosting-udbyderen og er mor til Anne Christine Coppola.

I mediernes søgelys

Udover bunker af blogs og debatforum med de rasende Buydomains-kunder har hosting-selskabet tidligere været i mediernes søgelys flere gange.

Blandt andet skrev Computerworld, at Buydomains lukkede for kundeadgangen til selskabet i 2004.

I 2003 tabte Buydomains en sag om cybersquating mod Farums daværende borgmester, Peter Brixtofte, om domænet www.peterbrixtofte.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere