Holder Banedanmarks og Microsofts sky-koncept?

Projekt-føljeton: I denne uge starter et proof-of-concept for Banedanmarks trafikinformations-system på Microsofts Azure-platform. Læs om planlægning og forventninger til konceptbeviset.

Det bliver formentlig en travl, intensiv og spændende uge for en række it-folk hos Microsoft og Banedanmark denne uge.

Mandag klokken 9 startede et proof-of-concept-forløb (PoC), der skal undersøge, om Microsofts Azure-platform er velegnet som cloud computing-platform for Banedanmarks trafikinformations-system.

Mere tastatur, mindre whiteboard
Fem it-folk fra Banedanmark og Fire Microsoft-folk mødes på Microsofts innovations-center i Vedbæk, hvor Martin Born, premier development manager hos Microsoft, vil fungere som projektleder for PoC.

Efter at Microsoft og Banedanmark holdt en arkitektur-design-session for en måneds tid siden, skal PoC nu undersøge potentielle showstoppere for en succesfuld omlægning af trafikinformations-systemet til Windows Azure.

"Vi skifter fra idé-fase til noget, der minder om implementering. Ugen bliver ikke så meget whiteboard og meget mere tastatur," siger Martin Born og uddyber om PoC-forløbet:

"Proof-of-concept er, som navnet siger, en afprøvning af et koncept. Konceptet blev fastlagt på ADS (arkitekturdesign-sessionen, red.). Der blev samtidig specificeret nogle områder, som krævede en nærmere undersøgelse. Vi skal nu undersøge, hvordan vi bedst løser opgaverne på de områder. Dels om det kan lade sig gøre, og i givet fald hvordan man så gør. Ideen er at give nogle praktiske eksempler på, hvordan man kan løse de forskellige spørgsmål, som blev rejst."

Performance og database-logik
På arkitektur-design blev udpeget opgaver som valg af brugergrænseflade-model, replikering af data mellem Oracle-database og SQL Azure-databae, etablering af testmiljø og flytning af forretningslogik fra stored procedures i den nuværende Oracle-database til noget tilsvarende på Azure-platformen.

Migreringen af stored procedures var noget, som fik Computerworlds læsere til at kommentere første artikel om Banedanmarks sky-projekt. Blandt andet blev der stillet spørgsmål om, hvorvidt et kommende Azure-baseret system vil komme til at performe lige så godt, som det gamle.

Der er kun tale om to stored procedures, som skal migreres, men de er på tilsammen 3.000 linjers kode.

"Der er kun to stored procedures, men de er ganske omfattende. Vi skal vise, at den logik, der ligger i de stored procedures, kan håndteres i skyen. Vi skal finde ud af, hvordan vi bedst gør det. Vil vi gøre det direkte i databasen, skal det ske i et data-access-lag, eller skal det ske i de services, som skal kalde databasen?

Der ligger nogle design-beslutninger, som vi skal træffe i ugens løb. Her skal vi se nærmere på, hvad procedurerne gør, hvilke data de trækker på, og hvordan de mest effektivt kan flyttes op i skyen," siger Martin Born, der fremhæver, at den egentlige detailplanlægning af PoC finder sted som det første.

"Mandag sætter vi os sammen og hilser på hinanden. Der er en del personer, som ikke har set hinanden før. Umiddelbart derefter går de enkelte taskgrupper i gang med at detaljere, hvad de skal levere i ugens løb. De skal blandt andet se på, hvor der er risici inden for deres område, hvordan de kan håndteres, og hvad der kan gøres for at komme omkring dem, hvis der er noget som ikke er muligt," siger Martin Born og understreger igen, at proof-of-concept er en afprøvning af konceptet, ikke en fuld implementering af systemet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.