Holder Banedanmarks og Microsofts sky-koncept?

Projekt-føljeton: I denne uge starter et proof-of-concept for Banedanmarks trafikinformations-system på Microsofts Azure-platform. Læs om planlægning og forventninger til konceptbeviset.

Det bliver formentlig en travl, intensiv og spændende uge for en række it-folk hos Microsoft og Banedanmark denne uge.

Mandag klokken 9 startede et proof-of-concept-forløb (PoC), der skal undersøge, om Microsofts Azure-platform er velegnet som cloud computing-platform for Banedanmarks trafikinformations-system.

Mere tastatur, mindre whiteboard
Fem it-folk fra Banedanmark og Fire Microsoft-folk mødes på Microsofts innovations-center i Vedbæk, hvor Martin Born, premier development manager hos Microsoft, vil fungere som projektleder for PoC.

Efter at Microsoft og Banedanmark holdt en arkitektur-design-session for en måneds tid siden, skal PoC nu undersøge potentielle showstoppere for en succesfuld omlægning af trafikinformations-systemet til Windows Azure.

"Vi skifter fra idé-fase til noget, der minder om implementering. Ugen bliver ikke så meget whiteboard og meget mere tastatur," siger Martin Born og uddyber om PoC-forløbet:

"Proof-of-concept er, som navnet siger, en afprøvning af et koncept. Konceptet blev fastlagt på ADS (arkitekturdesign-sessionen, red.). Der blev samtidig specificeret nogle områder, som krævede en nærmere undersøgelse. Vi skal nu undersøge, hvordan vi bedst løser opgaverne på de områder. Dels om det kan lade sig gøre, og i givet fald hvordan man så gør. Ideen er at give nogle praktiske eksempler på, hvordan man kan løse de forskellige spørgsmål, som blev rejst."

Performance og database-logik
På arkitektur-design blev udpeget opgaver som valg af brugergrænseflade-model, replikering af data mellem Oracle-database og SQL Azure-databae, etablering af testmiljø og flytning af forretningslogik fra stored procedures i den nuværende Oracle-database til noget tilsvarende på Azure-platformen.

Migreringen af stored procedures var noget, som fik Computerworlds læsere til at kommentere første artikel om Banedanmarks sky-projekt. Blandt andet blev der stillet spørgsmål om, hvorvidt et kommende Azure-baseret system vil komme til at performe lige så godt, som det gamle.

Der er kun tale om to stored procedures, som skal migreres, men de er på tilsammen 3.000 linjers kode.

"Der er kun to stored procedures, men de er ganske omfattende. Vi skal vise, at den logik, der ligger i de stored procedures, kan håndteres i skyen. Vi skal finde ud af, hvordan vi bedst gør det. Vil vi gøre det direkte i databasen, skal det ske i et data-access-lag, eller skal det ske i de services, som skal kalde databasen?

Der ligger nogle design-beslutninger, som vi skal træffe i ugens løb. Her skal vi se nærmere på, hvad procedurerne gør, hvilke data de trækker på, og hvordan de mest effektivt kan flyttes op i skyen," siger Martin Born, der fremhæver, at den egentlige detailplanlægning af PoC finder sted som det første.

"Mandag sætter vi os sammen og hilser på hinanden. Der er en del personer, som ikke har set hinanden før. Umiddelbart derefter går de enkelte taskgrupper i gang med at detaljere, hvad de skal levere i ugens løb. De skal blandt andet se på, hvor der er risici inden for deres område, hvordan de kan håndteres, og hvad der kan gøres for at komme omkring dem, hvis der er noget som ikke er muligt," siger Martin Born og understreger igen, at proof-of-concept er en afprøvning af konceptet, ikke en fuld implementering af systemet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.