Artikel top billede

Nye systemer fra IBM tegner til tættere integration

IBM svarede i denne uge igen på Oracles Exadata-platform med nye serverprodukter, der kombinerer hardware og software i systemer til virksomheder, der foretager dataanalyse og transaktionsbehandling.

Computerworld News Service: IBM's nye produkter markerer et nyt fremstød for at sælge komplette systemer baseret på virksomhedens egen hardware og software og optimeret til specifikke arbejdsbyrder.

Det blev i sidste uge antydet af chefer fra IBM, at der vil komme flere af sådanne prækonfigurerede systemer til også digital arkivering, kollaboration og "forretningsproces-formål."

"I dag vil vi hovedsagligt tale om business analytics og transaktionsstyring, men vi arbejder på alle fem af disse områder," fortæller Ambuj Goyal, der er general manager for udvikling og produktion i IBM's Systems and Technology Group, under lanceringsbegivenheden ved IBM's Almaden Research Center i San Jose i Californien.

IBM introducerede her to Smart Analytics Systems, navnlig 5600 og 9600, der kombinerer henholdsvis x86- og System z-hardware med IBM's Cognos analyse-software og data warehousing-softwaren InfoSphere.

Disse nye systemer er målrettet organisationer, der tygger sig igennem store mængder data, såsom banker, der forsøger at analysere sig frem til svindel med pengetransaktioner eller elselskaber, der administrerer "intelligente elnetværk".

De kommer efter introduktionen sidste år af 7600, som er baseret på IBM's System P Unix-servere.

5600 er allerede i handlen, og 9600 bliver ifølge IBM tilgængelig sidst i kvartalet. Begge systemer tilbydes med valgfri solid state-drev, der kan give en hurtigere ydelse. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at vælge SSD til Unix-versionen.

IBM introducerede samtidigt pureScale Application System, der er endnu et prækonfigureret system, der inkluderer serverhardwaren Power 770, WebSphere Application Server samt pureScale-versionen af IBM's DB2-database, som blev lanceret i december og kan skaleres op til 128 nodes.

Genlyd af Oracles budskab

Man kan som kunde starte med en cluster på kun to nodes med en enkelt Power 7-processor i hver server og derefter skalere op og bygge et meget større system, fortæller IBM. Mindsteprisen for et system med to nodes vil ifølge IBM være "titusinder" af dollars.

De endelige priser vil blive annonceret senere i kvartalet, når produktet kommer i handlen.

Analytiker hos Illuminata Jonathan Eunice mener, at de nye systemer markerer en ny tilgang for IBM.

"Hele modellen for, hvordan IBM går ind i markedet, er ved at ændre sig, og den vil ændre sig ret hurtigt nu med ideen om, at virksomheden vil fremme sin egen software i modsætning til at tilbyde en server-enhed, der er fuldstændig neutral i forhold til alle de uafhængige softwareleverandører," påpeger han.

De nye systemer kommer i kølvandet på lanceringen i september af Oracles Exadata Database Machine, som kombinerer software fra Oracle med hardware og storage-teknologi fra Sun i et prækonfigureret system til data warehousing og såkaldt online transaction processing.

IBM's budskab fra sidste uge giver genlyd af Oracles budskab fra lanceringen af Exadata, navnlig at disse systemer er "integrerede på alle niveauer - fra mikroprocessor til hardware og software."

Begge leverandører fremhæver, at mulighed for konfiguration og tilpasning af systemerne af kunderne selv gør, at de kan levere en bedre ydelse og en hurtigere udrulning. Det er muligt, men det giver ifølge en analytiker også visse ulemper.

"Kunderne får færre valgmuligheder; de får ikke samme mulighed for at sammensætte efter eget valg, som de havde før i tiden," mener Eunice.

"Men den gode nyhed er, at IBM dog ikke fører os tilbage til verden, som den var i 60'erne og 70'erne. Man bliver ikke tvunget til at købe hele stakken. Hvis man ønsker at købe et IBM-system til analyse og så tilslutte en Oracle OLAP cube i midten, så kan man godt det. Men det vil for de fleste kunder ikke give økonomisk mening at gøre."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere