Artikel top billede

VMware og Salesforce bag mystisk cloud-tjeneste

VMware og Salesforce er på nippet til at redefinere hele markedet for virtualisering og cloud computing - eller, det vil de gerne have os til at tro.

Computerworld News Service: VMware og Salesforce
har skabt en hjemmeside ved navn VMforce.com og lover, at de vil tilbyde de nærmere detaljer 27. april med en "spændende fælles produkt-afsløring om fremtiden for cloud computing."

Marketingssiden indeholder billeder af administrerende direktør for Salesforce, Marc Benioff sammen med Paul Maritz, der er den tidligere leder ved Microsoft, som for to år siden blev administrerende direktør for VMware. Men den indeholder ingen informationer om, hvad VMforce rent faktisk er for noget.

Det er dog ikke svært at komme med nogle kvalificerede gæt baseret på navnet VMforce.com og tidligere produkt- og strategiafsløringer fra VMware og Salesforce.

Salesforce ejer en cloud-tjeneste, der giver virksomheder mulighed for hurtigt at udvikle applikationer og hoste dem i Salesforce-infrastrukturen. Denne tjeneste går under navnet Force.com og ligger i "platform-as-a-service"-delen af markedet.

VMware mener til gengæld, at virksomhedens teknologier bør blive den primære virtualiserings-motor bag platform-as-a-service-tilbud.

I den forbindelse har VMware opkøbt Java-leverandøren SpringSource og virksomheden Rabbit Technologies, der designer open source-baserede 'messaging' platforme, som måske vil gøre det nemmere at bygge cloud-netværk.

Tag "VM" fra VMware og læg det til "Force.com", og så får man... "VMforce.com."

Set i det lys virker det mest sandsynligt, at produktet bliver en udvidelse af Salesforces platform-as-a-service-tilbud kørt på VMware-teknologi, siger analytiker ved Yankee Group, Phil Hochmuth, der dækker cloud- og virtualiserings-markedet.

"De har i hvert fald sat i gang i en masse spekulationer ved at være så hemmelighedsfulde omkring det," tilføjer han.

Flere artikler og blogs om VMforce har anvendt begrebet "virtualisering-as-a-service" til at beskrive det mystiske produkt, men begrebet stammer tilsyneladende ikke fra virksomhederne selv. En talskvinde fra VMware vil ikke komme med flere oplysninger, end hvad man i forvejen kan finde på hjemmesiden.

Hvad "virtualisering-as-a-service" betyder, om noget, kan alle gætte med om.

"Det er bare et begreb, folk smider ud, fordi de ikke ved, hvad VMware og Salesforce har tænkt sig," siger Phil Hochmuth.

"Det betyder ingenting. Det er ligesom at sige 'strøm-og-afkøling-as-a-service."

Opbygning af interne skyer

Hvis man tænker kreativt, så kan virtualisering-as-a-service måske henvise til et tilbud som Amazons Elastic Compute Cloud, som giver kunderne adgang til virtuel server-kapacitet over hele internettet. Eller måske kunne det være en web-tjeneste, der lader kunderne håndtere interne, virtuelle servere.

Hvis VMware Salesforce har tænkt sig at udbyde en virtuel server-platform, der minder om Amazons EC2, så ville det være en stor nyhed. Men det er nok ikke lige så sandsynligt, som at det i virkeligheden handler en udvidelse af Force.com-platformen, vurderer Phil Hochmuth.

"Det ville være et radikalt nyt skridt, hvis Salesforce har tænkt sig at bevæge virksomheden ind på markedet for hosted infrastruktur for server-virtualisering," tilføjer han.

VMwares cloud-strategi har fokuseret kraftigt på at hjælpe kunderne med at opbygge interne skyer, der kører på VMwares hypervisor, og at forbinde disse interne netværk med de offentlige skyer, der er hosted af VMware-partnere, hvilket giver kunderne mulighed for at styre interne og eksterne computer-ressourcer via den samme brugerflade.

Ifølge analytiker ved Pund-IT, Charles King, har VMware været "foregangsvirksomhed i definitionen af skyen," som området mellem interne og offentlige cloud-netværk.

At Salesforce samarbejder med VMware kan derfor betyde, at virksomheden vil bevæge sig ud over sin tidligere strategi, hvor den først og fremmest har tilbudt tjenester i den offentlige cloud-model.

"Salesforce er et godt eksempel på en virksomhed, der udelukkende fokuserer på den offentlige cloud," siger Charles King.

"Det er essensen af den virksomhed. Det ville give mening, hvis Salesforce lancerer sig som en trofast støtte af VMwares cloud-initiativ, og hvis virksomheden foreslår et eller andet form for samarbejde, måske en optimering mellem VMware og cloud-tjenester, der kunne hjælpe kunderne med at udnytte den offentlige Saleforce-sky."

Konklusionen er, at hverken Salesforce eller VMware vil afsløre, hvad de pønser på. VMforce kan være en helt ny teknologi, eller måske en kombination af allerede eksisterende produkter og tjenester. Marc Benioff og Paul Maritz vil stå for afsløringen 27. april.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere