Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Udskilningsløb: HP-ørnen fra Herning i grøn trikot

Vi vil se et nådesløst udskilningsløb blandt it-virksomheder i fremtiden, vurderer it-branchens grønne talsmand, HP's administrerende direktør Keld Jersild Olsen. Læs hvem der vil vinde?

Vi står over for en afgørende udvikling i it-branchen, vurderer topchefen hos HP Danmark, Keld Jersild Olsen.

"Vi bliver en lille gruppe it-superfirmaer, som er i stand til at levere en bred vifte af løsninger, og der vil ske et nådesløst udskilningsløb mellem de, som har den rigtige strategi, og de som ikke har," siger topchefen.

Finanskrisen har accelereret udviklingen, som vil fortsætte.

"Andre it-firmaer vil i større grad blive specialiserede mod enkelte løsninger, og de bedste af dem bliver opslugt af it-superfirmaerne."

"Det bliver svært at overleve som et rent dansk it-firma - du må ud over landegrænserne og have konstant vækst, ellers kommer du til kort i konkurrencen og ender med at blive købt af de store," spår han.

Interviewet er led i Computerworlds snak med en række danske topchefer fra Danmarks absolut største it-virksomheder. Og interviewet her fandt sted umiddelbart inden HP's køb af Palm.

Det grønne ansigt

43-årige Keld Jersild Olsen står i spidsen for HP Danmark med en omsætning på omkring tre milliarder kroner og 500 ansatte. Og han er om nogen it-branchens grønne ansigt.

Han var blandt andet it-brancheforeningens talsperson for grøn it over for politikere, pressen med flere op til og under COP15 sidste år.

Og det afspejler sig da også i hans beskrivelse af sit job, der i høj grad indebærer kommunikation med eksterne aktører.

"Særligt relationen til eksterne interessenter tager meget tid og er meget berigende, både for HP og for mig selv," siger han.

Samtidig har den grønne profil sikkert smittet af på HP, der selv slår sig op med en række produkter på den bane.

"Det er lykkedes for os at positionere HP bedre i branchen, i mediebilledet og hos kunderne. Vi står stærkere og har en bedre anseelse end tidligere. Derfor er det også blevet lettere at få taletid hos kunder, og lettere for vores kunder at vælge en HP-løsning," siger Keld Jersild Olsen.

Den ivrige fortaler for grønne løsninger vil da heller ikke misse en mulighed for at minde politikerne om det grønne budskab.

"Et stort til lykke med at have bragt Danmark i front med digitale løsninger, men også en opfordring til ikke at hvile på laurbærrene," siger han.

Han peger på, at på vigtige områder er kvaliteten af det digitale Danmark "skræmmende ringe".

"For eksempel i folkeskolerne, på hospitalerne og i store dele af statsforvaltningen, hvor papir stadig skubbes rundt. Vi er også for dårlige til at koordinere anvendelse af it, og dermed til at øge kvaliteten af statens it-projekter," siger han.

Indtager Paris i grøn tricot

Skal man se på topchefens egen form i forhold til det nådesløse udskilningsløb - iført den grønne trikot og ikke at forglemme født i Herning - er Keld Jersild Olsen tilsyneladende hårdt trampende på en cykel.

I hvert fald skal han cykle hele vejen til Paris til juli 2010 med Team Rynkeby. Og træningen er programsat til tre gange om ugen, oplyser han.

Også HP-organisation er blevet trimmet, forklarer topchefen.

"Det betyder også, at når vi nu begynder at ansætte igen, står vi med en utrolig stærk organisation," siger han.

Dermed lufter han også sin optimisme i forhold til markedet, der ikke ligefrem var på toppen, da han tiltrådte.

"Jeg blev direktør for HP et halvt år før, krisen satte ind. Den første tid var derfor svær, og vi brugte meget tid på at vurdere udviklingen. Også på at svare vores europæiske ledelse på, hvad der skete i Danmark, da vi var det første land i Europa, der gik i recession og dermed også de første, der mærkede krisen," siger han.

Keld Jersild Olsen mener, at HP i dag står styrket efter krisen.

"Vi har brugt vores finansielle styrke til at skaffe nye kunder og til at øge vores andel af salget til eksisterende kunder."

"Derfor står vi styrket nu, hvor kunderne igen køber it-løsninger. Samtidigt har vi trimmet vores organisation, hvilket også var tiltrængt inden for visse områder," siger han.

It er en vinder

Uanset kriser eller ej, så vil it vinde på sigt, slår topchefen fast.

"På den lange bane er it-branchen en vinder," siger han.

Han forklarer, at udbredelsen af it fortsætter, og at branchen stadig er meget innovativ.

"It-branchen vil også sprede sig ud og dække flere områder. Måske taler vi ikke om kun én it-branche om 10 år."

"Efterhånden som it dækker alle områder af samfundet, vil it i stigende grad blive indarbejdet i andre brancher, så det bliver svært at trække en klar grænse rundt om 'it-branchen'," siger topchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere