Artikel top billede

Foto: Newsphoto

Apples iPad kan give dig søvnproblemer

Søvnforskere advarer folk med søvnproblemer mod at bruge Apples iPad.

Drømmer du om at ligge i sengen og bladre den seneste bestseller igennem på din spritnye iPad?

Så skal du tænke dig om en ekstra gang. Især hvis du ofte har problemer med falde i søvn.

Flere søvneksperter mener nemlig, at det kan skade din nattesøvn, hvis du læser på en iPad, før du lægger dig til at sove.

I modsætning til de fleste e-bogslæsere bruger iPaden nemlig en helt almindelig bagbelyst LCD-skærm.

Skærmen påvirker dit indre ur

Det betyder, at du kan læse på skærmen uden at tænde natlampen. Men det stærke lys kan resultere i søvnforstyrrelser.

Det skriver Los Angeles Times' teknologijournalist, Mark Millian, på sin blog.

Lys-påvirkningen fra mobiltelefoner og ikke mindst en iPad kan angiveligt hæmme kroppens produktion af melatonin, der er det hormon, der regulerer vores døgnrytme og får os til at falde til ro om natten.

"Når brugerne holder udstyret så tæt på ansigtet og stirrer direkte ind i lyset, betyder det, at effekten mangedobles i forhold til effekten fra et tv eller en sengelampe," siger Frisca Yan-Go, der er forsker ved University of California

Derfor råder forskeren ifølge Los Angeles Times folk med søvnproblemer til at droppe e-bogslæseren og i stedet læse helt almindelige papirbøger før sengetid.

Kindle er bedre

Neurologen Alon Avidan fra University of California advarer ifølge Los Angeles Times-bloggen også mod at folk med søvnproblemer anvender lysstærke gadgets som en iPad før sengetid.

"Kindle er bedre for din søvn," slår Alon Avidan fast med henvisning til, at Kindle i modsætning iPaden anvender en skærm med den såkaldte e-ink-teknologi.

En skærm med e-ink er ikke belyst og kan derfor ikke læses i mørke. En e-ink-skærm skulle desuden være mere behagelig at læse, fordi teksten fremstår næsten ligeså klar og skarp, som hvis den havde været trykt på papir.

De fleste e-bogslæsere på markedet anvender e-ink, og det danske forlag Gyldendal har som led i en større e-bogs-satsning netop lanceret en ny e-bogslæser med e-ink-display.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere