Artikel top billede

Foto: Carsten Andersen. (Foto: Fotograf Carsten Andersen)

Gratister øger kundebasen hos Telenor

Telenor har fået flere mobilkunder, men det er langt fra dem alle, der bidrager til selskabets omsætning.

Antallet af mobilkunder vokser hos Telenor, og omsætningen vokser ligeledes i selskabets mobilforretning. Sidstnævnte dog knap så kraftigt.

Det viser dagens kvartalsregnskab fra Telenor, som dækker over årets første tre måneder.

"Vi har taget flest nye kunder på mobilt bredbånd og i pre-paid-land med BiBoB og CBB Mobil," siger administrerende direktør Henrik Clausen fra Telenor.

Årets første kvartal viste en fremgang på 0,8 procent i mobilforretningens omsætning i forhold til de sidste tre måneder i 2009, mens antallet af mobilkunder i samme periode steg 1,8 procent.

Telenor lancerede i slutningen af sidste år et tilbud rettet mod alle selskabets bredbåndskunder på fastnet, hvor de blev tilbudt gratis mobilt bredbånd i seks måneder. Derfor kører en del af de nye mobilt bredbåndskunder stadig på den gratis ordning, hvor de øger kundebasen, men de bidrager ikke til omsætningen.

"Det har selvfølgelig givet os nogle ekstra mobilt bredbåndskunder, men de er inden for bindingsperioden, så de har et begrænset bidrag til omsætningen her og nu. Det vil de dog få, når de kommer ud af bindingsperioderne frem mod sommer," forklarer Henrik Clausen.

Han tilføjer, at væksten i mobilomsætningen derfor meget skal tilskrives, at kunderne hos Telenor taler mere.

Regnskabet viser en samlet omsætning i årets første tre måneder på 1,667 milliarder kroner mod 1,647 i sidste kvartal i fjor. Indtjeningen fra driften før renter og afskrivninger (EBITDA) endte på 408 millioner kroner, hvilket er lidt svagere end slutningen af sidste år.

Det har dog noget med sæsonudsving at gøre, lyder det fra Henrik Clausen.

"Vi har en forventning om, at året samlet set vil give en bedre lønsomhed, end det var tilfældet sidste år. Det er vi ret komfortable med," siger han.

Sidste regnskab fra Henrik Clausen

Kvartalsregnskabet er formentlig det sidste på dansk grund fra Henrik Clausen i et godt stykke tid, da han i næste uge bliver topchef for det Telenor-ejede teleselskab DiGi i Malaysia.

Når han ser tilbage på sin tid i Telenor, hvor han først var Cybercitys administrerende direktør, lægger han specielt mærke til det seneste år. Her skrottede Telenor navnene Cybercity og Sonofon, og i stedet blev alt sammen lagt under Telenor-navnet.

"Jeg hæfter mig ved, at der er sket væsentlige ting siden starten af sidste år. Da vi begyndte 2009, havde vi ikke et Telenor-brand i markedet, og kendskabet til Telenor lå under 10 procent. Nu har vi sagt farvel til to meget, meget kendte brands, og vi nærmer os nu et kendskab til Telenor på omkring 90 procent i Danmark. Der er vi lykkedes med noget, som ifølge nogle var umuligt," siger Henrik Clausen.

Derudover fremhæver han, at han forlader et dansk Telenor, der er klar til at føre krig på mobilt bredbånd, efter at Nokia Siemens Networks har opgraderet hele teleselskabets danske netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere