Artikel top billede

IDC: SAP sadler om med Sybase-opkøb

SAP's 34 milliard kroner køb af Sybase er ERP-selskabets første alvorlige manøvre i en bestem retning.

Fjernbetjening til forretningen.

Det er tankegangen bag den tyske softwaregigant, SystemAnalyse und Programmentwicklung - nok bedre kendt som SAP - 34 milliarder køb af Sybase, lyder vurderingen fra IDC.

Sybase-opkøbet skal ifølge IDC-analytiker nemlig ses som en stor satsning på mobiltelefonen, som den kommende platform til afviklingen og kontrollen med forretningskritiske ERP-løsninger fra SAP.

"Mobilplatformene er jo efterhånden gode nok til at køre tung forretningsapplikationer, og det vil SAP naturligvis være med det til at nyde godt af med Sybase' mobil middleware. Det er en ny og meget aggressiv strategi fra SAP's side," vurderer Bo Løkkegaard fra IDC.

Krydssalg booster omsætningen

Bo Løkkegaard er så småt ved at pakke kufferterne til SAP-konferencen Sapphire, der bliver holdt simultant i Orlando, Florida og i Frankfurt, Tyskland, og har et indgående kendskab til SAP.

Og han karakteriserer opkøbet af Sybase i stil med det, som SAP kastede sig ud i for tre år siden med BI-selskabet Business Objects.

"På blot tre år står Business Objects-omsætningen for omkring en tredjedel af SAP's samlede omsætning, hvilket derfor må siges at være et rigtigt køb med en masse krydssalg mellem SAP og Business Objects," siger Bo Løkkegaard, der mener, at det også kan blive tilfældet med Sybase.

"Udover en mobil middleware-platform, vil Sybase-købet kunne irriterre Oracle, fordi SAP nu vil være i stand til at sælge løsninger, hvor ERP er bundlet med Sybase' in memory-databaser," forklarer han.

Ny brugergrænseflade

Med tunge ERP-løsninger på mobilen, får SAP samtidig også nogle udfordringer med hensyn til brugergrænsefladen.

"Der kan slet ikke være tvivl om, at brugergrænsefladen skal simplificeres, hvis og når den skal tvinges ned på mobilen," understreger Bo Løkkegaard.

"Men der er ingen tvivl om, at opkøbet vil varsle nye tider med mere forretningskritiske mobilapplikationer, som ellers har været præget af consumer-applikationer indtil nu," siger Bo Løkkegaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere