Artikel top billede

Sådan undgår du, at dit job bliver flyttet til Indien

Læs hvilke kompetencer du skal have, hvis du vil stå stærkt i den internationale konkurrence.

Du skal være oppe på mærkerne, hvis du vil være sikker på, at dit job ikke kan ryge til Indien.

Sådan lyder rådet fra en række folk med indsigt i outsourcing af job til udlandet, som Computerworld har talt med.

En undersøgelse har netop vist, at de europæiske it-direktører vil fortsætte med at sende it-job til udlandet.

Stærk på forretning og certificering

Det er især software-udviklinging og -vedligeholdelsen, der er interesse for at flytte ud.

Selvom lønniveauet er væsentligt lavere for en software-udvikler i blandt andet Indien og Østeuropa, så mener Niels Bertelsen, der er formand i it-fagforeningen Prosa dog, at danske it-folk grundlæggende er godt rustet til den internationale konkurrence.

Især fordi de på det danske marked har en stor konkurrence-fordel i kraft af deres kendskab til den danske kultur og det danske samfund.

Men alligevel bør de være opmærksomme på, hvordan de kan skærpe deres profil. Ikke mindst når det gælder forretningsforståelsen, mener Prosa-formanden.

Det er vigtigt, at man som medarbejder kan koble virksomhedens forretningsmodel med it.

"Det bliver mere og mere efterspurgt de kommende år, fordi it bliver en større og større integreret del af en virksomheds måde at arbejde på. Derfor er det nødvendigt med medarbejdere, der kan koble virksomhedens fagområde med it," siger han.

Han mener desuden, at danske it-udviklere skal have fokus på at styrke kompetencerne inden for certificeringsdelen.

"Vi oplever, at de danske arbejdsgivere i øjeblikket efterspørger kompetencer indenfor Microsoft- og SAP-miljøer, hvor der kræves en formaliseret viden og en certifcering," siger han.

Gør dig uundværlig

Jesper Kring er admininistrerende direktør i Kring E-business Consulting, der hjælper danske it-virksomheder med at skaffe arbejdskraft i udlandet.

Han er helt enig i, at det er på forretningssiden, at danske it-udviklere har behov for at styrke deres kompetencer.

Han har tidligere sagt til Computerworld, at langt de fleste it-jobs kan flyttes til udlandet.

Men han mener dog også, at du har mulighed for at gøre dig selv uundværelig.

"Det kan være svært at lægge et job ud, hvor der kræves en dyb, dyb lokalbetinget forretningsforståelse. Derfor er det på forretningssiden du skal være stærk," lyder hans råd til de danske it-udviklere.

Jesper Kring budskab er næsten et ekko af Prosa-formand Niels Bertelsens.

Kring mener, at du som it-udvikler skal se dig selv som en konsulent, der med sin it-viden kan videreudvikle forretningen.

"Du skal ikke bare tænkte bits and bytes. Du skal sikre dig, at du har forståelser for, hvordan de teknologiske løsninger kan være med til at gøre din kundes eller din arbejdsgivers forretning bedre," siger Jesper Kring.

Han mener desuden, at medarbejdere der har en særlig dyb og specifik viden på område, kan føle sig relativt sikre i jobbet.

It-virksomheden Netop Solutions flyttede i 2009 hele sin software-udvikling til Rumænien. Og i den forbindelse fortalte virksomhedens direktør Kurt Bager, at det var lykkedes både at reducere lønomkostningerne for en software-udvikler med to tredjedele og samtidig undgå store kulturelle kløfter.

"Kulturen og samfundet i Rumænien er noget tættere på det, som vi kender fra Danmark. Vores erfaring er, at de unge rumænere, der kommer direkte fra universitetet, har stor vestlig forståelse," sagde Kurt Bager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere