Ja, der er langt fra de indiske kamelmarkeder til it-mekkaet Bangladore og andre indiske byer, hvor danske virksomheder henter højtuddannet arbejdskraft. Foto: Thomas Schølin.

It-direktør: Du skal ikke frygte indisk arbejdskraft

Danske it-profesionelle behøver ikke at frygte for deres job, når deres virksomhed outsourcer. Læs hvorfor DSB's it-direktør mener, at outsourcing er en fordel for både virksomheden og de ansatte.

Selvom it-direktøren i din virksomhed overvejer at outsource arbejde til et lavtlønsland, så behøver du ikke nødvendigvis frygte for dit job.

Det er budskabet fra DSB's it-direktør Rene Munk-Nissen, der har erfaring fra større outsourcing-projekter hos en række af sine tidligere stillinger som it-direktør i blandt andet Fona Gruppen og den globale farmaceutvirksomhed Actavis.

Han mener ikke, at danske it-professionelle skal se sig som værende i direkte konkurrence med it-arbejdskraften i blandt andet Indien.

"Jeg ser i høj grad outsourcing som et samspil, hvor det ikke nødvendigvis betyder, at der bliver skåret i antallet af ansatte i Danmark, fordi der bliver løst opgaver i Indien," siger han.

Rene Munk-Nissen mener, at det altid vil være nødvendigt med arbejdskraft, der er tilstede der, hvor opgaverne skal løses. Men det er vidt forskellige opgaver, der bliver løst på stedet i Danmark og hos outsourcings-partneren i udlandet.

Derfor kan outsourcing være med til at fjerne en del af den arbejdsbyrde, der hviler på de ansatte i Danmark,

"De danske it-afdelinger bliver sat under stigende pres for at levere effektive ydelser og udvikle forretningen. Der ligger en masse opgaver foran os, som skal løses, og en del af dem er kedelige og monotone. Derfor mener jeg, at det er i alles interesse, at vi får de opgaver beskrevet og flyttet ud. I stedet kan arbejdskraften i Danmark bruges til mere avancerede og tværgående ting," siger han.

Du skal ikke kopiere inderne
Den administrerende direktør hos de danske outsourcing-specialister Kring E-business Consulting har anbefalet, at danske it-professionelle styrker deres kompetencer for at stå bedre i den internationale konkurrence.

Han mener, at de skal være stærkere i deres forretningsfortståelse og tillægge sig nogle dybe og specialiserede kompetencer.

Men Rene Munk-Nissen mener, at danske it-folk i stedet bør holde fast i de kompetencer, hvor de i forvejen er stærke.

Danske it-folk er blandt andet stærke i deres forretningsforståelse, og derfor er det ikke nødvendigvis vejen frem at tilegne sig de dybe evner, vurderer DSB's it-direktør.

Han mener, at danske it-profesionelle netop er kendetegnet ved, at de ofte er generalister.

"Danske it-folk er dygtige til at tænke holistisk og forretningsorienteret. Det vi er rigtig god til i dag er at udfordre den kommercielle-ledelse ved hele tiden at hjælpe den med at bruge it til at udvikle forretningen yderligere," siger han.

Men han slår på samme tid fast, at det ikke er ensbetydende med, at de danske it-profesionelle skal hvile på laurbærerne.

"Det er selvfølgelig ekstremt vigtigt, at du fortsætter med at udvikle dine spidskompetencer. Og du skal stadigvæk fokusere på at blive endnu stærkere på forretnignsdelen," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.