Artikel top billede

Foto: John W. McDonoughGratis pr-foto fra sonyericsson.com. (Foto: John W. McDonough)

Er flatrate på mobildata snart historie?

Et mobilabonnement til en fastsat pris kan være på vej i historiebøgerne, mener svenske TeliaSonera. Selskabet ønsker, at kunderne betaler for den datatrafik, som de reelt bruger.

Når du i fremtiden henter mange og meget store filer med din mobiltelefon, kan det blive en meget dyr fornøjelse, hvis det står til et af Skandinaviens største teleselskaber, TeliaSonera.

For chef for forretningsområdet for mobiltjenester hos TeliaSonera, Håkan Dahlström, fortæller ifølge Computerworlds svenske søsterblad, ComputerSweden, at selskabet snart vil skrotte flatrate-abonnementerne på mobildata og i stedet for indføre differentierede priser ud fra kundernes reelle forbrug.

"Efterspørgselen efter båndbredde er ubegrænset, men kvalitet koster penge - for kunderne. Flatrate, gratis datatrafik til en fasttømret pris, holder ikke. Begrænsninger på volume og hastighed er noget kunderne må leve med, for fremover vil prissætningen blive differentieret endnu mere," siger Håkan Dahlström, mens han taler på Open Mobile Summit-konferencen i London.

Basispakke med ekstrapriser

Han forklarer, at prissætningen i fremtiden i stedet vil blive fastsat ud fra en basispakke med begrænset download-mængde og hastighed. Hvis kunderne vil have adgang til ekstratjenester som eksempelvis ubegrænset e-mail, så må de til lommerne.

Også selvom mobile data er en større cash cow for TeliaSonera end eksempelvis SMS og MMS-tjenester.

"Vi skal have modet til at opkræve kunderne for, hvad de bruger, " lyder det fra Håkan Dahlstrøm ifølge ComputerSweden.

Differentierede priser er velkomne i Danmark

I Danmark har det endnu ikke været muligt at få kommentarer fra de fire store teleselskaber, TDC, Telia, Telenor og 3, der sender de største mængder mobildata ud fra masterne.

Men direktør Ib Tolstrup fra Telekommunikationsindustrien i Danmark ser ikke noget fordækt i, hvis et eller flere teleselskaber i Danmark begynder at kigge på differentierede prissætninger i takt med, at brugen af mobildata er eksploderet med flere hundrede procent inden for de seneste par år.

"Enhver prissætning, der er oplyst til kunden på forhånd, er jo legal. Så er det op til det enkelte teleselskab at finde en prissætning, der er forståelig for kunden. Man ser jo differentierede priser på andre områder, og der kan både leverandør og kunder godt finde ud af det," siger Ib Tolstrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere