Toke Terkelsen, indehaver af Bakuri, overvejer at politianmelde firmaets netop fratrådte administrerende direktør.

Bakuri: Direktør stjal vores produkt og kundemails

Indehaveren af Bakuri beskylder firmaets tidligere direktør for at have stjålet et produkt og udsendt mails til kundedatabasen.

"Jeg har aldrig været ude for sådan noget før. Han har været administrerende direktør i virksomheden i mere end tre år. To dage efter han får sin sidste løn, får samtlige vores kunder en e-mail fra ham i en ny virksomheds navn," siger Toke Terkelsen.

"I den mail reklamerer han for et nyt produkt, som er et produkt, vi har udviklet og arbejdede på at lancere inden sommerferien."

Sådan lyder beskyldningerne fra Toke Terkelsen, der er indehaver af Bakuri, om virksomhedens tidligere direktør Kim Thrane.

Beskyldningerne har ifølge Kim Thrane intet på sig. Du kan læse hans forklaring her.

Bakuri lever af at levere design, søgemaskineoptimering, hjemmesider, CMS- og webshopsystemer til mindre og mellemstore virksomheder.

Kim Thrane stoppede i Bakuri 31. maj og startede 1. juni virksomheden Marketing Management. Toke Terkelsen siger, at Kim Thrane havde fortalt, at han ville starte sin egen virksomhed.

"Vi skal altid ønske konkurrence velkommen. Men at stjæle hinandens ting, det er ikke acceptabelt," siger Toke Terkelsen.

Produktet, som er centrum for striden, er et produkt til søgemaskineoptimering. Der betales et beløb for at oprette produktet, men derefter betaler kunderne først, når deres website er på Googles første side ud fra søgeord, de har bestemt.

Toke Terkelsen fortæller, at han i samarbejde med andre ansatte i Bakuri har brugt lang tid på at udvikle produktet.

"Det er nemt nok, at få ideen, men man skal have produktionen og det hele med. Nu har han så stort set kopieret alt, hvad vi har arbejdet på," siger Toke Terkelsen.

Kim Thrane siger derimod, at han aldrig har hørt Toke Terkelsen snakke om produktet, og at det derudover ikke er noget nyskabende produkt.

Lancerer selv produktet
Ifølge Toke Terkelsen har Kim Thrane udsendt nyhedsbrevet fra sit nye firma til de cirka 1.200 kunder, som handler med Bukari.

"Jeg har skrevet ud til alle vores kunder for at samle beviser i den her sag. Inden for en time fik jeg 150 e-mails tilbage fra vores kunder, som vil støtte os i den her sag," siger Toke Terkelsen.

Ifølge Toke Terkelsen er Bakuri selv så langt fremme med produktet, at de er i gang med at teste det hos kunderne.

"Nu tester vi det, og hvis kunderne synes om det - og det er jeg overbevidst om, at de vil - så vil vi lancere det officielt," siger Toke Terkelsen.

Toke Terkelsen fortæller, at næste skridt i sagen bliver at politianmelde Kim Thrane.


Læs også: Kim Thrane: Jeg har ikke stjålet noget


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
Computerworld
Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark
Amazon kan være på vej til at åbne webshop i Danmark - måske allerede inden sommer.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.