Toke Terkelsen, indehaver af Bakuri, overvejer at politianmelde firmaets netop fratrådte administrerende direktør.

Bakuri: Direktør stjal vores produkt og kundemails

Indehaveren af Bakuri beskylder firmaets tidligere direktør for at have stjålet et produkt og udsendt mails til kundedatabasen.

"Jeg har aldrig været ude for sådan noget før. Han har været administrerende direktør i virksomheden i mere end tre år. To dage efter han får sin sidste løn, får samtlige vores kunder en e-mail fra ham i en ny virksomheds navn," siger Toke Terkelsen.

"I den mail reklamerer han for et nyt produkt, som er et produkt, vi har udviklet og arbejdede på at lancere inden sommerferien."

Sådan lyder beskyldningerne fra Toke Terkelsen, der er indehaver af Bakuri, om virksomhedens tidligere direktør Kim Thrane.

Beskyldningerne har ifølge Kim Thrane intet på sig. Du kan læse hans forklaring her.

Bakuri lever af at levere design, søgemaskineoptimering, hjemmesider, CMS- og webshopsystemer til mindre og mellemstore virksomheder.

Kim Thrane stoppede i Bakuri 31. maj og startede 1. juni virksomheden Marketing Management. Toke Terkelsen siger, at Kim Thrane havde fortalt, at han ville starte sin egen virksomhed.

"Vi skal altid ønske konkurrence velkommen. Men at stjæle hinandens ting, det er ikke acceptabelt," siger Toke Terkelsen.

Produktet, som er centrum for striden, er et produkt til søgemaskineoptimering. Der betales et beløb for at oprette produktet, men derefter betaler kunderne først, når deres website er på Googles første side ud fra søgeord, de har bestemt.

Toke Terkelsen fortæller, at han i samarbejde med andre ansatte i Bakuri har brugt lang tid på at udvikle produktet.

"Det er nemt nok, at få ideen, men man skal have produktionen og det hele med. Nu har han så stort set kopieret alt, hvad vi har arbejdet på," siger Toke Terkelsen.

Kim Thrane siger derimod, at han aldrig har hørt Toke Terkelsen snakke om produktet, og at det derudover ikke er noget nyskabende produkt.

Lancerer selv produktet
Ifølge Toke Terkelsen har Kim Thrane udsendt nyhedsbrevet fra sit nye firma til de cirka 1.200 kunder, som handler med Bukari.

"Jeg har skrevet ud til alle vores kunder for at samle beviser i den her sag. Inden for en time fik jeg 150 e-mails tilbage fra vores kunder, som vil støtte os i den her sag," siger Toke Terkelsen.

Ifølge Toke Terkelsen er Bakuri selv så langt fremme med produktet, at de er i gang med at teste det hos kunderne.

"Nu tester vi det, og hvis kunderne synes om det - og det er jeg overbevidst om, at de vil - så vil vi lancere det officielt," siger Toke Terkelsen.

Toke Terkelsen fortæller, at næste skridt i sagen bliver at politianmelde Kim Thrane.


Læs også: Kim Thrane: Jeg har ikke stjålet noget


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
DS-Display A/S
Distributør af professionelt AV-udstyr, projektorer, digital signage, interaktive skærmløsninger, videokonference, storformatprint og -scan samt relateret tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.
CIO
It-direktør i Skat stopper - har fået ny topstilling i den danske it-branche
Claus Middelboe Andersen stopper som it-direktør i Skat, da han har fået en ny topstilling i den danske it-branche.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.