Artikel top billede

Kritisk hul i XP's hjælpefunktion

Google-mand finder kritisk sårbarhed i XP.

Software-producenten Microsoft har udsendt en advarsel om en kritisk sårbarhed i Windows XP og yderligere en i Windows 2003. Derimod er Windows 7, Windows Server 2008, Windows Vista, og Windows 2000 ikke omfattet af sårbarheden.

Sårbarheden muliggør afvikling af ondsindet kode og kommandoer på maskinen. Misbrug vil typisk gennemføres ved at lokke en almindelig bruger til at klikke på et særligt udformet link, som aktivt udnytter svagheden.

Sikkerhedshuller et opstået i Windows Hjælp og Support Center.

Problemet udløses, når man starter Windows Hjælp- og Support Center-applikationen igennem et link. Denne metode er normalt supporteret og sikker, men på grund af Cross Site Scripting-sårbarhed på en side knyttet til Hjælp og Support funktionen, er det muligt at omgå en implementeret "allow list", beretter sikkerhedsfirmaet CSIS.

Firmaet anbefaler desuden, at man anvender en workaround i form af at deaktivere hcp-protokollen i registreringsdatabasen.

Google fandt fejlen

Ironisk nok er det en Google-medarbejder, der har fundet fejlen.

Google meddelte i sidste uge, at firmaet vil trække alle Microsoft-produkter ud af firmaet, fordi Google mener, de ikke er sikre nok.

Microsoft giver yderligere oplysninger om sårbarheden på TechNet, og man kan desuden finde en teknisk analyse på SecurityFocus webside.

Læs mere:
Microsoft kan ikke rette Office XP-fejl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere