Artikel top billede

Kim Frimer er bestyrelsesformand for Waoo, som i dag købte Dansk Bredbånd. Foto: Verdo.

Fiber-boss: Derfor køber vi konkurrent

Bestyrelsesformanden for elselskabernes fælles fibersatsning, Kim Frimer, meddelte i dag, at Waoo køber konkurrenten Dansk Bredbånd. Læs her hvorfor.

Fiberudbyderen Waoo, der er ejet af en alliance af 15 elselskaber, køber Dansk Bredbånd. Det er en bredbåndsudbyder, som i forvejen er tjenesteudbyder i flere af de netværk, som tilhører ejerne bag Waoo.

De 15 elselskaber etablerede Waoo i slutningen af november sidste år, og dengang meddelte Waoos bestyrelsesformand, Kim Frimer, at alliancen af elselskaber ville smide Dansk Bredbånd ud af elselskabernes net som leverandør af bredbåndsydelser. I stedet ville Waoo overtage leverancen, fortalte Kim Frimer.

Samtidig meddelte han, at elselskaberne forhandlede om at købe Dansk Bredbånd, men det afviste bestyrelsesformand Svenn Dam fra Dansk Bredbånd. Han fortalte desuden, at Dansk Bredbånd ikke kunne opsiges i flere af nettene inden for en overskuelig fremtid.

I dag endte magtspillet mellem de to selskaber dog, da Waoo med de 15 elselskaber i ryggen købte Dansk Bredbånd. Et selskab, som havde 70.000 kunder, og dermed fordobler Waoo sin kundebase fra 70.000 til 140.000.

Hvorfor køber I Dansk Bredbånd?

"Det gør vi, fordi logikken bag det er stordriftsfordele, og det har vi hele tiden meldt ud, at vi ville, selvom deres bestyrelsesformand har nægtet, at vi lå i forhandlinger. For det første har vi en hel del af vores egne kunder på Dansk Bredbånds platform, og så er det her vores adgang til at høste nogle synergifordele i form af at skabe lavere produktionsomkostninger og deraf bedre priser, og så får vi også et net på Frederiksberg, så vi får trods alt en indgang til Københavns-området," fortæller Kim Frimer.

Hvor meget spiller det ind, at Dansk Bredbånd i forvejen har infrastruktur i København?

"Det er den ene halvdel af billedet. Den anden halvdel er selvfølgelig, at vi får en meget større mængde kunder at producere vores tjenester på, og vi får en glidende overgang af vores nuværende kunder over på en ensartet platform. Det har været hovedtesen, og derudover har tabet af DONG's tilstedeværelse i København selvfølgelig givet en interesse i at få noget i København, og det får vi på Frederiksberg med det her net."

Hvad betyder det for jeres forhandlingsposition, at I havde meldt ud, at I ville opsige aftaler med Dansk Bredbånd i jeres net?

"Det tror jeg ikke, jeg vil kommentere."

I vælger at bevare varemærket Dansk Bredbånd. Hvorfor det?

"Vi bevarer varemærket, ligesom vi har gjort med Smile og Profiber. Det gør vi, indtil vi har fået synkroniseret med Waoo, og så kører vi derefter det hele ind under Waoo - og så gemmer vi nok mærket som et binavn."

Hvad har I betalt?

"Penge. Men det har vi aftalt, at vi ikke oplyser."

Kommer kunderne til at mærke, om det nu er jer, der ejer Dansk Bredbånd?

"Det håber jeg, at de gør på den lange bane. I dag gør de nok ikke, men på den lange bane håber jeg, at de får en noget større organisation og større platform. Det medfører forhåbentligt også bedre og billigere produkter på den lange bane."

Hvad har det betydet indtil nu, at I ikke har haft egen indgang til hovedstadsområdet?

"Egentlig ikke så forfærdeligt meget. Den mest drivende faktor har været, at hvis vi skal køre national markedsføring og salg, så er det mest praktisk. Jo flere kunder man har til at dele sine salgsomkostninger henover, desto bedre er det at køre det nationalt.

Men vi lever lykkeligt uden København forstået på den måde, at hvis vi sælger til privatkunder, så kan vi rette så meget af vores markedsføring som muligt til privatkunder i de områder, hvor vi er. Men jo flere til at dele omkostningsbasen imellem, jo bedre er det selvfølgelig."

Det er blevet rygtet, at Stofa bliver jeres næste køb. Hvornår hører vi noget der?

"Det kender jeg ikke noget til. Det har jeg ingen kommentarer til."

Mobilselskabet 3 er også blevet rygtet til salg. I skal ikke være mobiloperatør også?

"TDC er også til salg. Men nej, det har vi ingen planer om," griner Kim Frimer.

Læs også: Opkøb: Elselskaber erklærer TDC krig i København




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere