Artikel top billede

Forbrugerombudsmand anmelder MyBuy.dk til politiet

Forbrugerombudsmanden melder omstridt dansk net-firma til politiet. .

Forbrugerombudsmanden har meldt det københavnske netauktions-selskab MyBuy.dk til politiet.

Det sker, fordi selskabet har udsendt spammail til en lang række danskere, der tidligere har handlet på auktionssitet Macca.dk, der gik konkurs med udgangen af november 2009.

Bag Macca.dk stod blandet selskabet CBJTrade, der er ejet af den tidligere Macca-direktør Caspar Bo Neergaard Jensen.

Bag MyBuy.dk står selskabet JBNJ Aps, der er ejet af hans bror, Jaspar Bo Neergard Jensen.

Overtog alle aktiver

Forbrugerombudsmanden meddeler, at MyBuy.dk overtog alle aktiver fra Macca.dk i forbindelse med konkursen i 2009- inklusive website og hele kundedatabasen, der består af personer, der har handlet på Macca.dk.

Angiveligt har MyBuy.dk i stor stil udsendt reklamemails til disse personer. Og det er ulovligt, da personerne alene har givet deres samtykke til at modtage mails fra Macca.dk.

Forbrugerombudsmanden politianmelder selskabet på baggrund af en række klager fra forbrugere.

"Et samtykke, der tidligere er givet til et andet konkret navngivet firma, må anses for bortfaldet i forbindelse med dette firmas konkurs," siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Macca.dk kom ud af sit sidste regnskabsår med et minus på 3,5 millioner kroner.

Selskabet kom i det kritiske søgelys efter et forbrugerprogram på TV 2 havde berettet om utilfredse kunder og dårlig service.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere