LEC solgt til Mærsk Data

Mærks Data overtager alle aktiviteter i LEC, Landbrugets EDB-center Amba, der kører videre som LEC A/S.

Af Torben R. Simonsen

Mærsk Data AS har købt aktiviteterne i LEC, Landbrugets EDB-Center. De driftsmæssige aktiviteter overtages af DMdata, der ejes ligeligt af Den Danske Bank og Mærsk Data.
Overtagelsen finder sted med virkning fra 1. januar 1999 og omfatter hele koncernen, inklusiv LEC SystemCenter og datterselskabet i Indien. Parterne ønsker ikke at oplyse købesummen.

LEC's ejerkreds - Danske Slagterier, Mejeriforeningen, De Danske Landboforeninger, Dansk Familiebrug og Landbrugsraadet - meddelte i november sidste år, at man ville koncentrere ressourcerne om sine kerneforretninger og som følge heraf afhænde LEC, der er landets 4. største IT-leverandør og i øvrigt en virksomhed i god udvikling.

Formanden for LEC's bestyrelse, adm. dir. Kai Thaysen, Mejeriforeningen, udtrykker tilfredshed med, at valget er faldet på Mærsk Data blandt en række potentielle købere.

"Jeg føler mig overbevist om, at det bliver til gavn for LEC's nuværende kun-der bl.a. i landbruget og for virksomhedens ansatte. LEC bliver nu en del af Mærsk Data og dermed A.P. Møller Gruppen, og det borger for kvalitet og troværdighed," siger Kay Thaysen.

Formanden for bestyrelsen i Mærsk Data, skibsreder Jess Søderberg, oplyser, at Mærsk Data og LEC med udgangspunkt i landbrug og shipping vil blive en betydelig spiller på det danske IT-marked.

"Med dette samarbejde får vi et dansk alternativ til de store, udenlandske IT-selskaber. Det bliver til gavn for vore danske og internationale kunder og for medarbejderne. Der er skabt en virksomhed med et betydeligt vækstpotentia-le," siger Jess Søderberg.

LEC's administrerende direktør John Sander Nielsen har ikke ønsket at fortsætte efter overdragelsen. Nuværende direktør for Maersk Data USA, Kim Kruse Andersen, tiltræder som adm. direktør for LEC.
LEC-koncernen havde i 1998 en omsætning på 747 mio. kr. og ca. 650 medarbejdere. Mærsk Datas omsætning var i 1998 på 962 mio. kr. Mærsk Data Gruppen beskæftiger ca. 750 medarbejdere.
Mærsk Data har hovedsæde i København og datterselskaber i USA, Japan, Indien og Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere