Digitalt engangskamera bruges som postkort

Knips løs og smid digitalkameraet i postkassen. Australier har opfundet et engangskamera, der kan ændre vores traditionelle postkort til venner og familie.

Indhold

Det gammeldags postkort er på vej mod en hård skæbne, efterhånden som vi alle er udstyret med digitalkameraer og mobiltelefoner, der hurtigt kan forevige ferieminder og sende dem hjem til venner og familie.

Men en højteknologisk udgave af postkortet kan være med til at give det et uventet comeback.

Stuart Calvey, der er en 22-årig australsk designer, har nemlig opfundet et digitalt engangskamera, som kan gemme ferieminderne, og det er lige til at smide postkassen. Der skal blot klaskes et frimærke på engangskameraet, skriver Sydney Morning Herald.

Australieren kalder det for Snap+Send Postcard, og kameraet er udstyret med to megapixel, en skærm på ti centimeter og et internt hukommelseskort.

Det vil dog ikke være muligt at slette billeder, når de først er taget, og man kan heller ikke zoome med kameraet.

Billederne kan ses på kameraets skærm som et slideshow, der kan vises et par hundrede gange, før batteriet giver op.

Hvis der skulle være et mesterskud blandt feriebillederne, kan man aflevere kameraet hos den lokale fotohandler og få fotografierne ud på almindeligt papir.

Stuart Calvey tror ikke, at hans kamera kan konkurrere med rigtige digitalkameraer, når det gælder kvaliteten af billederne, men han håber, at Snap+Send Postcard vil slå mobiltelefoner med indbygget kamera.

Det digitale engangskamera er endnu ikke sat i produktion, men Stuart Calvey er i øjeblikket på jagt efter en producent, som vil skyde penge i hans koncept. Den unge australier forventer, at det vil koste under 150 kroner at købe Snap+Send Postcard, hvis kameraet kommer ud i butikkerne.

I USA er der allerede gang i salget af digitale engangskameraer, som dog kræver en tur forbi fotobutikken, før billederne kan ses. Der er nemlig ingen skærm på kameraet, der koster omkring 75 kroner. Læs mere om det her.

Amerikanerne kan også købe et videokamera, der kun kan bruges en enkelt gang. Kameraet er udstyret med en 1,4 tommer farveskærm, hvor man kan se sine optagelser. Læs mere om videokameraet her.

Stuart Calvey viser sin nyeste opfindelse frem. Et digitalt engangskamera, der kan bruges som postkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere