Paven søger på dansk

Flere hundrede millioner katolikker skal fremover bruge danskudviklet software, når de på nettet søger svar på livets store spørgsmål. Danske Mondosoft har nemlig solgt sin søgemaskine til Vatikanstaten.

Det skyldtes ikke en bøn fra Mondosoft, men derimod en henvendelse fra Vatikanstaten selv, at de to parter nu har indgået en aftale om, at det fremover skal være Mondosofts søgeteknologi, som skal bruges på Vatikanstatens hjemmeside.

? Vi er glade for, at Vatikanstaten har valgt os, for det er et stort og meget professionelt foretagende. For os er det en stor aftale, og det er ikke nogen prestigeaftale ? det er altså noget, vi tjener penge på, siger Laust Søndergaard, der er administrerende direktør for Mondosoft.

Vatikanstaten har installeret Mondosearch i fire instanser, og det har nu kørt i en måneds tid.

Det skal primært bruges til det materiale, Vatikanstaten lægger til rådighed for offentligheden på nettet, men kommer senere også til at fungere på intranettet.

? De ting, der har været vigtige for Vatikanstaten, er, at de offentliggør dokumenter på en lang række sprog. Paven selv taler og skriver jo flere sprog. Derfor har de lagt vægt på, at de ikke selv fra begyndelsen har klassificeret sproget i de enkelte dokumenter. I vores søgemaskine kan vi sortere det for dem, siger Laust Søndergaard.

Vatikanstaten har valgt at outsource, så Mondosoft står for driften af søgesystemet.

? Det er en web-service, der bliver meget brugt. Vi taler her om en størrelsesorden, der langt overgår danske sites som Jubii. Vatikanstatens hjemmeside er jo centrum for den katolske tro og flere hundrede millioner mennesker, siger Laust Søndergaard.

På vej mod overskud

Aftalen med Vatikanstaten kommer samtidig med, at Mondosoft med kunder som Washington Times og web-guruen Jakob Nielsen for første gang har opnået et positivt cash-flow i USA, hvor selskabet sidste år overtog konkurrenten Searchbutton. 80 procent af Searchbuttons kunder har valgt at migrere til Mondosearch, og det har været en positiv overraskelse, selvom der går lidt tid, før det slår helt igennem på bundlinjen.

I Danmark kommer Mondosoft ud af 2001 med et større underskud, men også her er selskabet tæt på at have et positivt cash-flow. For 2002 som helhed regner Laust Søndergaard med at få et nulresultat.

? Vi regner med et mindre underskud i begyndelsen af året og et mindre overskud i slutningen af året. Vi har de penge i banken, der skal til for at komme frem til break-even i år, siger han.

Allerede nu kan man gå ind på Vatikanstatens hjemmeside og bruge Mondosearch til at søge i det omfattende arkiv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere