Bedre hospitalshygiejne med RFID i sengen

Ved hjælp fra RFID-brikker kan hospitalssenge nu selv fortælle, hvornår de skal gøres rene. Lige nu er et projekt i gang, der skal hæve det generelle rengøringsniveau af hospitalssenge i Tyskland.

Nu bliver hospitalssengen også digital. Kommunehospitalet i Bielefeld i midten af Tyskland har som de første udstyret alle senge med RFID-brikker. På den måde kan alle senge nemt identificeres og rengøres efter behov.

Siemens har sammen med sengeproducenten Stiegelmeyer indbygget to UHF RFID- transpondere i sengene på hospitalet.

Radiobrikkerne sender et signal til modtagere ved dørene, som sender dataen videre til administrations-softwaren. Derfra sendes instruktioner tilbage om, i hvilken grad af rengøring sengen kræver.

Før rengjorde hospitalet alle senge ud fra den samme procedure i et centralt rengøringsafsnit. Men man vidste ikke, hvor længe en seng ville være om at komme tilbage klar til brug.

Med nyt administrations-software og integrerede RFID-brikker kan alle senge nu overvåges og rengøres, mens der tages højde for, om en patient har ligget med en brækket ankel eller med en smitsom sygdom i sengen.

Med dette system får alle hospitalssenge dækket deres reelle rengøringsbehov. Hvis sengen kun er brugt en enkel dag, er en simpel desinfektion tilstrækkelig. Har den på den anden side stået tre dage, får den en komplet desinfektion af alle dele.

Samtidig holder administrations-softwaren styr på reparationer. Information om dette vises straks på en skærm i vedligeholdelsesafdelingen, når sengen kører ind.

I fremtiden kan man på hospitalet også overvåge, hvor længe rengøring og vedligeholdelse varer. Ud fra disse oplysninger kan man konstant forholde sig til behovet for antallet af senge. På den måde står man ikke med for mange senge, der optager plads, eller for få senge, så der ikke er plads til patienterne.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?