Firmanetværket i lommen

En spændende mobilløsning med mange muligheder for alle virksomheder, der vil samle medarbejderne i et effektivt mobilnetværk.

Indtil TDC i foråret 2005 indlemmede BlackBerry i produktporteføljen, var der ikke mange danskere, som kendte til BlackBerrys mobile løsninger, hvor tale, web og mail smelter sammen i een enkelt enhed.

Nu har TDC Mobil sendt den tredje BlackBerry-model på markedet fra den canadiske producent Research In Motion, RIM. Den nye model, BlackBerry 8700V, er en anelse mindre end forgængeren og har blandt andet fået flere funktioner, større skærm, mere hukommelse, længere standby-tid og Bluetooth 2.0.

Men inden du læser videre og bliver grebet af mulighederne med BlackBerry, er vi nødt til at afsløre, at TDC Mobils BlackBerry indtil videre kun tilbydes som erhvervsløsninger. Det faktum har dog ikke afholdt os fra at teste den nye 8700V.

Når man investerer i en BlackBerry-enhed, er den kun brugbar ved yderligere tilkøb af en brugerlicens og et SIM-kort med BlackBerry-tillægsabonnement til TDC´s mobilnet.

Desuden skal enhederne også opkobles til en server med BlackBerry Enterprise Server, BES – en software, der også skal tilkøbes, downloades og installeres på virksomhedens egen server.

BES håndterer kommunikation og synkronisering mellem virksomhedens BlackBerry-enheder og sørger for, at informationer kan hentes og sendes fra den samme database med fælles kalender, kundekartotek og kontaktpersoner. Også push-mail-funktionen, der straks videresender e-mails til enhederne, klares med BES.

Mange vil sikkert mene, at der ikke er noget revolutionerende i BlackBerrys muligheder med datasynkronisering og push-mail i forhold til alternative PIM synkroniseringsløsninger. Men der er stor forskel på funktionaliteten i PIM og RIM.

RIM's synkroniseringsteknologi og software til BlackBerry er udelukkende er udviklet til synkronisering af data via GSM-nettet – ikke via andre synkroniseringsprogrammer eller alternative forbindelser som cradles, Bluetooth og IR.

Med RIM's software skal data kun håndteres mellem server og BlackBerry-enhed via GPRS på operatørernes GSM-net, og gennem hele synkroniseringsprocessen har RIM det fulde ansvar for både behandling, kryptering og komprimering af data.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?