Firmanetværket i lommen

En spændende mobilløsning med mange muligheder for alle virksomheder, der vil samle medarbejderne i et effektivt mobilnetværk.

Indtil TDC i foråret 2005 indlemmede BlackBerry i produktporteføljen, var der ikke mange danskere, som kendte til BlackBerrys mobile løsninger, hvor tale, web og mail smelter sammen i een enkelt enhed.

Nu har TDC Mobil sendt den tredje BlackBerry-model på markedet fra den canadiske producent Research In Motion, RIM. Den nye model, BlackBerry 8700V, er en anelse mindre end forgængeren og har blandt andet fået flere funktioner, større skærm, mere hukommelse, længere standby-tid og Bluetooth 2.0.

Men inden du læser videre og bliver grebet af mulighederne med BlackBerry, er vi nødt til at afsløre, at TDC Mobils BlackBerry indtil videre kun tilbydes som erhvervsløsninger. Det faktum har dog ikke afholdt os fra at teste den nye 8700V.

Når man investerer i en BlackBerry-enhed, er den kun brugbar ved yderligere tilkøb af en brugerlicens og et SIM-kort med BlackBerry-tillægsabonnement til TDC´s mobilnet.

Desuden skal enhederne også opkobles til en server med BlackBerry Enterprise Server, BES – en software, der også skal tilkøbes, downloades og installeres på virksomhedens egen server.

BES håndterer kommunikation og synkronisering mellem virksomhedens BlackBerry-enheder og sørger for, at informationer kan hentes og sendes fra den samme database med fælles kalender, kundekartotek og kontaktpersoner. Også push-mail-funktionen, der straks videresender e-mails til enhederne, klares med BES.

Mange vil sikkert mene, at der ikke er noget revolutionerende i BlackBerrys muligheder med datasynkronisering og push-mail i forhold til alternative PIM synkroniseringsløsninger. Men der er stor forskel på funktionaliteten i PIM og RIM.

RIM's synkroniseringsteknologi og software til BlackBerry er udelukkende er udviklet til synkronisering af data via GSM-nettet – ikke via andre synkroniseringsprogrammer eller alternative forbindelser som cradles, Bluetooth og IR.

Med RIM's software skal data kun håndteres mellem server og BlackBerry-enhed via GPRS på operatørernes GSM-net, og gennem hele synkroniseringsprocessen har RIM det fulde ansvar for både behandling, kryptering og komprimering af data.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.