Firmanetværket i lommen

En spændende mobilløsning med mange muligheder for alle virksomheder, der vil samle medarbejderne i et effektivt mobilnetværk.

Indtil TDC i foråret 2005 indlemmede BlackBerry i produktporteføljen, var der ikke mange danskere, som kendte til BlackBerrys mobile løsninger, hvor tale, web og mail smelter sammen i een enkelt enhed.

Nu har TDC Mobil sendt den tredje BlackBerry-model på markedet fra den canadiske producent Research In Motion, RIM. Den nye model, BlackBerry 8700V, er en anelse mindre end forgængeren og har blandt andet fået flere funktioner, større skærm, mere hukommelse, længere standby-tid og Bluetooth 2.0.

Men inden du læser videre og bliver grebet af mulighederne med BlackBerry, er vi nødt til at afsløre, at TDC Mobils BlackBerry indtil videre kun tilbydes som erhvervsløsninger. Det faktum har dog ikke afholdt os fra at teste den nye 8700V.

Når man investerer i en BlackBerry-enhed, er den kun brugbar ved yderligere tilkøb af en brugerlicens og et SIM-kort med BlackBerry-tillægsabonnement til TDC´s mobilnet.

Desuden skal enhederne også opkobles til en server med BlackBerry Enterprise Server, BES – en software, der også skal tilkøbes, downloades og installeres på virksomhedens egen server.

BES håndterer kommunikation og synkronisering mellem virksomhedens BlackBerry-enheder og sørger for, at informationer kan hentes og sendes fra den samme database med fælles kalender, kundekartotek og kontaktpersoner. Også push-mail-funktionen, der straks videresender e-mails til enhederne, klares med BES.

Mange vil sikkert mene, at der ikke er noget revolutionerende i BlackBerrys muligheder med datasynkronisering og push-mail i forhold til alternative PIM synkroniseringsløsninger. Men der er stor forskel på funktionaliteten i PIM og RIM.

RIM's synkroniseringsteknologi og software til BlackBerry er udelukkende er udviklet til synkronisering af data via GSM-nettet – ikke via andre synkroniseringsprogrammer eller alternative forbindelser som cradles, Bluetooth og IR.

Med RIM's software skal data kun håndteres mellem server og BlackBerry-enhed via GPRS på operatørernes GSM-net, og gennem hele synkroniseringsprocessen har RIM det fulde ansvar for både behandling, kryptering og komprimering af data.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.