En ægte internettelefon fra Netgear

Netgear er først ude med en WLAN-telefon, som understøtter Skype, og som ikke kræver en computer for at fungere. Hurra!

En ægte internettelefon fra Netgear

Idéen er lige så enkel, som den er genial – en telefon med indbygget WLAN, som giver mulighed for koble på et trådløst netværk og anvende Skype.

Fordelen er indlysende, fordi du kan tage den relativt lille telefon med på rejser og ringe gratis – eller i det mindste rigtigt billigt – til familie og venner.

Så langt er idéen som sagt genial. Men lidt skrammer i lakken er der dog.
Det første, som slår os, er telefonens lighed med Sony Ericsson T630. Netgear SPH101 ser ud som en almindelig mobiltelefon, men er noget større og føles solid.

Det trådløse netværk understøtter 802.11g og kryptering i form af WEP eller WPA-PSK. Du kan altså anvende telefonen i et beskyttet og krypteret netværk.

Her mærker vi dog den første ulempe ved telefonen. Det er ikke noget problem at koble sig på hjemmenetværket, og det samme gælder ubeskyttede offentlige eller ikke-offentlige netværk.

Men så snart netværket kræver, at du logger på eller for eksempel betaler for din opkobling, opstår der problemer.

Hvis du får held til at koble dig til, er det dog en fornøjelse at anvende telefonen. Har du købt Skype Out-taletid, det vil sige taletid til at ringe til almindelige telefoner, er det bare at trykke telefonnummeret ind og trykke på den grønne knap.

Præcis som med en hvilken som helst almindelig telefon ringer SPH101 op og lader dig tale uden problemer. Vil du ringe til en Skype-kontakt, finder du frem til kontakten i listen og ringer op. Så enkelt er det!

Vil du modtage en samtale via Skype In (få et lokalt nummer, som familie og venner kan ringe til), går det også udmærket.

I displayet vises tid og hvor mange penge, du har tilbage at ringe for, hvis du anvender Skype Out.

Første ægte internettelefon

Netgears WLAN-telefon har knaplås og indbygget vibrator. I det store og hele fungerer den og anvendes som en helt almindelig mobiltelefon.

Faktisk er produktet her det første, som virkelig kan kalde sig en internettelefon. Du har hverken brug for computer eller ledninger for at anvende telefonen. Du kan til og med opdatere softwaren i telefonen via det trådløse netværk.

Lyden er noget dårligere end med en moderne mobiltelefon. Men det skyldes ofte, at den, du ringer til, har en dårlig opkobling, dårlig mikrofon eller taler utydeligt i telefonen. Der er altså ingen større fejl i lydkvaliteten.

Vi er vældigt imponerede af SPH101, men den er ikke til vigtige samtaler (eller nødsamtaler, som ikke fungerer). Derimod fungerer den perfekt, hvis du vil koble dig til et trådløst netværk for at ringe og sludre løs.

At lade den erstatte fastnettelefonen er vel en smule radikalt, fordi du skal have adgang til bredbånd og derfor kan få "rigtig" IP-telefoni i stedet, hvor du ikke skal betale en månedlig afgift.

Men hvis du rejser udenlands og kan finde offentlige trådløse netværk, gælder det bare om at slå til. Hvad det indebærer at trykke en WLAN-sender mod hjernen, skal vi dog lade være usagt. Det må fremtiden vise.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere