Snart får vi trådløse fjernsyn

Fire af verdens største tv-fabrikanter er gået sammen for at udvikle en fælles standard, så vi kan få signaler på fjernsynet uden brug af kabler.

Der er dømt kabelsuppe, når man vil forbinde harddisk-optageren, signalet fra kabel-tv og eventuelt videokameraet til ens nye fladskærms-tv, som er hængt op i stuen.

Kablerne dingler ned ad væggen, og selv om de kan gemmes væk i en såkaldt kabelskjuler, så ville det være langt mere optimalt, hvis de slet ikke var der.

Flere tv-fabrikanter har da også gjort mere end blot at tænke tanken om et tv, som får sine signaler sendt trådløst, så forbrugeren slipper for at ende i kabel-helvede.

Samsung har skabt SPD-50P7HDT, og tidligere har LG også vist et trådløst fjernsyn frem. De to firmaer er nu gået sammen med Sony og Panasonic om at skabe en fælles standard for trådløse tv.

De kalder sig "WirelessHD Special Interest Group" og forventer allerede i 2007 at have standarden helt på plads, og hvis planerne holder, kan vi se de første fjernsyn med den nye teknik i løbet af 2008.

Ifølge de foreløbige oplysninger er det meningen, at "WirelessHD" skal kunne sende minimum to signaler til et trådløst tv, og de skal kunne rumme fuld, ukomprimeret HD-kvalitet, også kendt som 1080p.

Det vil være muligt at forbinde andre forbrugerelektroniske produkter til fjernsynet som videokamera, konsoller og harddisk-optageren, og der kan sendes video og lyd frem og tilbage mellem enhederne.

Lige nu slås "WirelessHD Special Interest Group" med at få et fælles kopibeskyttelsessystem til at virke med den nye standard for trådløs overførsel af HD-signaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere